Ingezonden

Inloop Driebergen van start in Eurowinkel

De Inloop Driebergen, een nieuwe laagdrempelige voorziening voor en door inwoners van Driebergen.

(ingezonden door Inloop Driebergen)

Op 15 januari wordt De Inloop Driebergen geopend, een nieuwe laagdrempelige voorziening. Dit is een gevolg van een samenwerkingsverband tussen Kwintes en Stichting Vluchtelingkinderen, ook wel bekend als de Eurowinkel.
De Inloop Driebergen wil een ontmoetingsplek zijn voor inwoners van Driebergen, waar men voor en met elkaar activiteiten organiseert . Er is gelegenheid voor inloop om een praatje maken , maar er is ook ruimte om diverse activiteiten te doen.
Iedereen die behoefte heeft aan meer sociale contacten, aan meer dagbesteding of de behoefte heeft om meer zinvol bezig te zijn, voor zichzelf of voor een ander, is bij De Inloop Driebergen aan het juiste adres.
Naast de inloopmogelijkheid is er ruimte voor andere initiatieven, zoals schilderen, textiele werkvormen, gezamenlijk koken en eten. Incidenteel zullen er workshops zijn op verzoek. Bezoekers kunnen gebruik maken van computer en internet en als het nodig is hierbij een helpende hand krijgen.
Aan de activiteiten kan men gratis deelnemen (uitgezonderd materiaalkosten).
Belangrijk is dat iedereen welkom is, waarbij er speciale aandacht is voor mensen die kwetsbaar in het leven staan.
De Inloop Driebergen zal ook taalondersteuning bieden aan nieuwe Nederlanders, individueel, in groepsverband, of via het taalmaatjesproject. Een en ander zal afhangen van de vraag die er komt.
Zo zal het wellicht ook mogelijk zijn om op termijn een Repaircafé op te zetten, maar ook hier hangt dit af van de vrijwilligers die zich hiervoor aanbieden. Vrijwilligers zijn daarom ook van harte welkom, als gastheer/gastvrouw, computerdeskundige, als taalmaatje, als creatieveling of klusser, etc., etc.
De coördinatie van De Inloop Driebergen zal in handen zijn van coördinator Janneke Stoevelaar, zij is ook coördinator van Servicepunt Sitiolaan (vanaf 1 januari wordt deze naam gewijzigd in: De Inloop Doorn).
Toen bleek dat er in Driebergen ook veel behoefte was aan een ontmoetingsplek soortgelijk aan Servicepunt Sitiolaan in Doorn, kreeg Janneke Stoevelaar de vraag van Kwintes om op zoek te gaan naar een mogelijke locatie. Als snel kwam de Eurowinkel in beeld, een pand met reeds een sociale functie en……ruimte om een ontmoetingsplek te realiseren. Cees van den Broek, manager van de Eurowinkel, herkende direct de vraag en was gelijk enthousiast. Het feit dat Cees van de Broek graag de samenwerking aangaat met sociaal gerichte organisaties, zorgde al snel voor een goede klik. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft inmiddels aangegeven dat ook zij van harte medewerking wil verlenen, waardoor De Inloop in januari al van start kan gaan.
In eerste instantie zal De Inloop Driebergen geopend zijn op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Uitbreiding is te verwachten als er behoefte blijkt te zijn aan gezamenlijk koken/eten, of anderszins. Een en ander is afhankelijk van vraag en aanbod van mogelijkheden en wensen van bezoekers en vrijwilligers. Met regelmaat zal er berichtgeving zijn over de mogelijkheden bij De Inloop Driebergen.
Meer informatie?
Janneke Stoevelaar telefoon 0611587327 of j.stoevelaar@kwintes.nl
Adres:
De Inloop Driebergen
Bosstraat 1, 3972XA Driebergen (naast de brandweerkazerne)