Ingezonden

Fun(d)raising buffet voor Cycle4Girls

PERSBERICHT

(ingezonden door Carli Aulich)

Fun(d)raising buffet met muziek voor sponsorfietstocht Cycle4Girls

Amerongen – Carli Aulich organiseert vrijdag 23 januari bij café-restaurant Buitenlust in Amerongen een Vietnamees fun(d)raising buffet, omlijst met muziek. De opbrengst gaat naar projecten van Plan Nederland in Vietnam. “Ik zet me hier graag voor in, want ik vind dat ieder meisje het recht heeft om naar school te gaan én dit ook af te maken”. Als dit logisch klinkt, kom dan samen met familie of vrienden naar dit buffet: Jij hebt een leuke avond en de meisjes in Vietnam hebben een betere toekomst.

Lekker eten
Paul van Roij van Buitenlust: “Ik vind het altijd leuk om mee te werken aan een goed doel”. Speciaal voor deze gelegenheid zet de kok van Buitenlust een heerlijk buffet op tafel, waarbij je kennis kan maken met de Vietnamese keuken. Er is voor elk wat wils; ook aan vegetariërs wordt gedacht. Het buffet wordt afgesloten met koffie en wat lekkers.

Muziek
Voor en na het buffet is er live muziek. De avond begint om 19:00 uur met Too Many Changes, een groep muzikale vrienden: Ingrid Jacobs, Merel Zonneveld, Roos Sohier, Peter Pansters en Bart Roestenberg. Met zang en veel te veel gitaren brengen zij een akoestische greep uit de Top 2000 of nummers, die daar volgens hen in hadden moeten staan. Deze fondswervende actie heeft hen eenmalig samengebracht voor een optreden.

Na afloop van het buffet is het drie kwartier de beurt aan Marij van den Boom en gitarist Kornelis Lievense. Marij heeft zich –na 2 jaar kleinkunstacademie in Amsterdam- gespecialiseerd in zang (lichte muziek, jazz) op het conservatorium in Hilversum. Ze is theatermaakster in hart en nieren en heeft inmiddels al vier soloprogramma’s op haar naam staan. Ze zal hieruit een aantal mooie nummers laten horen, die kunnen confronteren en ontroeren, maar je ook aan het lachen kunnen maken.

Na 22:00 uur is iedereen natuurlijk vrij om te blijven voor een drankje, waarvan een deel van de opbrengst ook voor Cycle4Girls is.
Kaarten à € 30,- zijn verkrijgbaar bij Buitenlust of via carli.aulich@gmail.com.
Op de avond zelf kost een kaartje € 35,-. Er zijn maximaal 80 couverts beschikbaar en vol is vol.

Cycle4Girls
De 53-jarige Carli Aulich fietst in maart 2015 in vier dagen 300 kilometers door Vietnam. De avontuurlijke fietstocht die zij -samen met 26 andere vrouwen- gaat ondernemen, voert langs rijstvelden, prachtige kustwegen en traditionele dorpjes. Onderweg bezoeken de vrouwen diverse projecten en ontmoeten een aantal sponsorkinderen, hun familie en anderen in het dorp, voor wie ze zich zo inzetten. Met de fondsen, die ze op allerlei manieren werven, helpen de deelneemsters de gemeenschap van hun sponsorkind in Vietnam voor meerdere jaren. Met de opbrengst zorgt Plan voor een veilige leefomgeving, waarin de meisjes kunnen opgroeien tot sterke vrouwen.

“Ik ben de medewerkers van Buitenlust en alle mensen, die deze avond extra leuk maken met hun muzikale bijdrage erg dankbaar”, aldus Carli Aulich. “Door op deze manier mee te werken, steunen ze mijn sponsorfietstocht en zorgen we ervoor dat meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens. Bovendien wordt er –naast de zorg voor goed onderwijs, drinkwater en sanitatie- ook voorlichting gegeven aan ouders over voeding en worden leraren bijgeschoold in het herkennen van signalen van geweld.”

Mocht je op 23 januari niet kunnen komen, dan kan je Carli’s Cycle4Girls ook sponseren via het crowdundingplatform Pifworld: http://bit.ly/CarliVoorVietnam. Daar is ook een blog te lezen over Carli’s activiteiten voor Cycle4Girls.