Ingezonden

Nieuwe voorzitter Platform Utrechtse Buitenplaatsen met bestuurskracht

De Bilt, 19 februari 2015

(ingezonden door gemeente Zeist)

Nieuwe voorzitter Platform Utrechtse Buitenplaatsen met bestuurskracht

Het Platform Utrechtse Buitenplaatsen is verheugd met Koos Janssen, burgemeester van Zeist, als nieuwe voorzitter. Het Platform Utrechtse Buitenplaatsen weet zich met haar nieuwe voorzitter verzekerd van een krachtige bestuurder die weet hoe hij belangrijke zaken op de agenda krijgt. Onder leiding van de nieuwe voorzitter wordt de aankomende jaren samen gewerkt met o.a. beleidsmakers, organisaties en de eigenaren aan het behoud en onderhoud van de prachtige Utrechtse Buitenplaatsen.

In de provincie Utrecht zijn 285 buitenplaatsen te vinden, hiermee heeft de provincie Utrecht de grootste dichtheid aan buitenplaatsen van het land. Koos Janssen, de nieuwe voorzitter: “Buitenplaatsen nemen een belangrijke plaats in, in onze regio. Ze vertellen ons verhalen over mensen, cultuur en natuur. Het is ook voor mij een inspirerende plaats voor het leven in verleden, heden en toekomst. Graag draag ik samen met het platform bij aan een nog betere positie van de buitenplaatsen in onze samenleving.”

Het Platform Utrechtse Buitenplaatsen
Het Platform Utrechtse Buitenplaatsen brengt de problemen die bij de Utrechtse Buitenplaatsen spelen in kaart en heeft hierdoor een signalerende rol. Ook streeft het Platform naar een goede samenwerking tussen de verschillende organisaties om onderlinge informatie- en kennisuitwisseling te stimuleren.

Het Platform bestaat o.a. uit: de Provincie Utrecht, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), Utrechts Particulier Grondbezit (UPG), kasteelmusea (Huis Doorn), Landschap Erfgoed Utrecht (LEU), Het Utrechts Landschap (HUL), Welstand en Monumenten Midden Nederland, Steunpunt Archeologie en Monumenten Utrecht (STAMU), Staatsbosbeheer, Nationaal Restauratie Fonds, Gemeente Utrechtse Heuvelrug en gemeente Stichtse Vecht.
Bezoek de website: www.utrechtsebuitenplaatsen.nl voor meer informatie over de Utrechtse Buitenplaatsen.