Ingezonden

Start werkzaamheden fietsenstalling Jordanlaan

(ingezonden door gem Zeist)

 

In opdracht van de gemeente Zeist, start begin februari het werk aan de fietsenstalling aan de Jordanlaan. De fietsenstaling wordt een van de grootste openluchtstallingen in de regio, met 390 plaatsen. Gedurende de werkzaamheden is een deel van het fietspad langs de Utrechtseweg afgezet. Langs de Jordanlaan wordt een tijdelijke fietsenstalling gemaakt waar fietsers gedurende de werkzaamheden hun fiets kunnen stallen. Naar verwachting is de fietsenstalling april 2015 klaar.

 

Veel mensen uit Zeist-Noord en Zeist-West gaan met de fiets naar de bushalte Jordanlaan, om vervolgens met de bus naar Utrecht verder te reizen. Er stonden al veel fietsen, maar met het opheffen van de bushaltes rondom kruising Utrechtseweg – Kromme-Rijnlaan – De Dreef is het aantal fietsen toegenomen tot ongeveer 250. Rond de bushalte Jordanlaan staan nu overal fietsen geparkeerd, veel voetgangers hebben daar last van en het ziet er rommelig uit. Tegenover de bushalte Jordanlaan laat de gemeente nu een grote fietsenstalling aanleggen.

 

“Opgeruimd Zeist”

Wethouder Verkeer Roy Luca: “Honderden fietsers kunnen straks hun fiets prima stallen. Ik ben ook zeer tevreden over de hoe de fietsenstalling in de groene omgeving wordt ingepast: de stalling wordt mooi aangekleed met hagen en bomen. Door deze fietsenstalling dragen we bij aan een opgeruimd Zeist. De honderden fietsen die hier tot nu toe overal worden geparkeerd, krijgen een nette plek. Al met al ziet dit stukje Zeist er straks een stuk mooier uit!”

 

De fietsenstalling wordt goed verlicht waardoor de sociale veiligheid wordt vergroot. De grond waar de fietsenstalling op komt is door de Gemeente Zeist aangekocht van het Montessori Lyceum Herman Jordan. Het project wordt gefinancierd van uit het Bestuur Regio Utrecht (BRU) en uitgevoerd door de gemeente Zeist.