columns PS'15

Columns PS’15. PVV: Genoeg is genoeg

Hillridge vroeg alle partijen die meedoen aan de PS’15 verkiezingen een lokale kandidaat een column te laten schrijven, toegespitst op lokale zaken. In de eerste column bijt Folkert Thiadens, numero 7 op de PVV-lijst, het spits af.

Genoeg is Genoeg

De verkiezingen van 18 maart gaan ergens over. De Provinciale Staten (PS) bepalen bijvoorbeeld hoe uw en mijn opcenten op de wegenbelasting in onze Provincie wordt besteed (nauwelijks aan wegen kan ik u verklappen), maar er is ook een landelijk belang: PS kiezen de Leden van de Eerste Kamer, u weet wel, die steeds lastiger wordende horde voor het huidige rampenkabinet.

De inzet van de Partij voor de Vrijheid is lagere belastingen, stoppen met geldverslindende onzinprojecten en terug naar de kerntaken van de Provincie.

De tegenbegroting van de PVV laat zien dat belastingen van de Provincie probleemloos structureel met maar liefst € 20 miljoen omlaag kunnen, door bijvoorbeeld te stoppen met binnenstedelijke ontwikkeling (hoort bij gemeentes), geen nutteloze ecoducten (à € 20 miljoen!) meer te bouwen, te snijden in eigen vetlagen en door de belachelijk hoge reserves van € 325 miljoen eindelijk eens terug te geven aan de belastingbetaler. De Provincie trekt vaak een veel te grote broek aan, zoals met het project Hart van de Heuvelrug, waar door tegenvallende opbrengsten, nu miljoenen extra in gepompt worden. Belastinggeld ja. Genoeg is genoeg.

De PVV houdt de Gedeputeerden graag scherp. Bijvoorbeeld bij de aanpak van het stomerijdrama in Doorn. Eén van de taken van de Provincie is namelijk toezicht op en tegengaan van bodemverontreiniging. Zoals bekend moesten twee gezinnen en 7 kamerbewoners uit Doorn hun huis ontvluchten omdat het te ongezond was om daar nog langer te verblijven. Het grondwater is tot in de wijde omtrek vervuild. En dat omdat een stomerij jarenlang PER heeft gelekt. De provincie heeft al sinds 2002 een rapport van TNO in bezit waaruit de ernstige verontreiniging bleek en ook de toename van die verontreiniging. TNO adviseerde om snel te handelen. Maar er gebeurde niets… Een PVV-motie van wantrouwen (met steun van SGP) tegen de Gedeputeerde die al ruim 3,5 jaar (!) verantwoordelijk is voor dit dossier, is weggestemd. De PVV heeft zich als enige écht in dit drama verdiept en de boel wakker geschud, door het onderwerp al een aantal keren te agenderen in PS. Pas vorige week is hierover voor het eerst in de Gemeenteraad serieus gesproken.

Zoals gezegd gaan de provinciale verkiezingen ook over de Eerste Kamer. Daar kan een grote PVV-fractie dit kabinet stoppen. Stoppen om de zorg af te breken. Stoppen ons geld aan Brussel over te maken. Stoppen met het ongelimiteerd toelaten van veelal islamitische gelukszoekers. Genoeg is genoeg. Stem 18 maart Partij voor de Vrijheid!

Folkert Thiadens, lijst 5 Partij voor de Vrijheid #7

 


Wat zijn dit voor columns?

Hillridge zoekt graag naar minder clichees en vroeg deelnemende partijen aan hun lokale kandidaat te vragen een column te schrijven, met de volgende richtlijn:

  • De columns mogen pakweg 350 woorden tellen (minder is altijd beter weet de goede columnist) en zich uiteindelijk toespitsen op de Heuvelrug.
  • Maak de kiezer duidelijk wat de Provincie of het Waterschap voor de Heuvelrug kan betekenen als jij of jouw partij gekozen wordt.
  • Liever geen algemeenheden, en zeker geen landelijke verhalen. Pak liever een lokaal detail dat jouw kandidatuur goed illustreert.

end faq

{accordionfaq faqid=accordion3 faqclass=”lightnessfaq defaulticon headerbackground headerborder contentbackground contentborder round5″ active=item1}