PS'15; persberichten en ingezonden

Verkiezingsprogramma PvdD Utrecht in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma PvdD Utrecht weer beschikbaar in eenvoudige taal
(persbericht ingezonden door PvdD)
Utrecht, 13 februari 2015 – Voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015 schreef Partij voor de Dieren Utrecht wederom een verkiezingsprogramma in eenvoudige taal. Zo kan iedereen lezen wat de Partij voor de Dieren belangrijk vindt en waar de partij voor staat.

Het is bij de Partij voor de Dieren een traditie geworden om verkiezingsprogramma’s in eenvoudige taal te schrijven en beschikbaar te stellen voor iedereen die daar behoefte aan heeft. De partij vindt het belangrijk dat ook burgers met een licht verstandelijke beperking een afgewogen keuze kunnen maken. In dit verkiezingsprogramma maakt de PvdD gebruik van pictogrammen.

Duizenden stempassen in de afvalbak
Lijsttrekker Hiltje Keller: “Bij iedere verkiezing verdwijnen duizenden stempassen van kiezers met een verstandelijke beperking in de afvalbak, omdat familie of begeleiders niet weten hoe ze hier het beste mee om moeten gaan. Dat is jammer, want veel mensen met een verstandelijke beperking willen hun mening wel degelijk omzetten in een politieke keuze. Daarbij is het belangrijk dat informatie op een passende wijze wordt aangereikt. Daarom maakte de Partij voor de Dieren voor vorige verkiezingen ook een aangepast verkiezingsprogramma.”

In een aantal instellingen worden politieke cafés georganiseerd of wordt op andere manieren aandacht besteed aan de verkiezingen. Ook daarbij is het zinvol als verkiezingsprogramma’s in een eenvoudigere versie toegankelijk zijn.

Het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal is te vinden op https://afdelingutrecht.partijvoordedieren.nl/verkiezingen-2015.