Agenda

Wildfood met De Natuurkok

(ingezonden door  restaurant Groenland)

 

za 11 april & za 25 april – workshop met lunch

 

Zijn paardenbloemblaadjes alleen gezond voor konijnen? Wat doe je met brandnetels behalve ‘heksensoep’ maken? Madeliefjes zijn zo leuk om te plukken, maar kan je ze ook eten?!

Ga mee op wandeling met De Natuurkok want na de workshop krijgen je wandelingen in de natuur een nieuwe dimensie. Tijdens de workshop ontdek én proef je de betoverende wereld van de eetbare platen, zelfs in het volle Nederland! Proef het zelf en ga mee met deze plantenwandeling. Ontdek van alles over wilde planten en kruiden. Al proevend maak je kennis met eten uit de natuur. Wie had gedacht dat veel wilde planten en kruiden de voorouders van onze groenten van nu zijn?

 

Na de wandeling wacht er een heerlijke lunch bij Groenland, waarbij we de wilde planten verwerken die geproefd zijn tijdens de wandeling. Zo ontdek je dat wildgeplukte planten goed te combineren zijn met hedendaagse gerechten.

 

Danielle Berghmans geeft sinds 2008 natuurcursussen en vanaf 2011 heeft ze zich onder de naam De Natuurkok gespecialiseerd in ‘Wildfood’, eetbare planten, bloemen en paddenstoelen. Op deze manier wil Danielle mensen op een leuke en lekkere manier weer bij de natuur betrekken.

Inschrijven voor de workshop kan via de website van De Natuurkok – bij ons via de website of telefonisch 0343-518637.

 

Heel graag tot 11 of 25 april tijdens de lunch in Groenland!
Niels Oosthoek & Team Groenland