Ingezonden

Onthulling historische wegwijzers Maarn

Persbericht

(ingezonden door Marjolein Copier)
 

Gerrit Boonzaaijer, dorpswethouder van Maarn, onthult vrijdagmiddag 17 april a.s. omstreeks 16.30 uur in natuurgebied De Koeheuvels één van de twee spiksplinternieuwe ‘historische wegwijzers’ op de wandelroute van Amersfoort naar Wijk bij Duurstede. Hij doet dat samen met de 8-jarige Marije Schaftenaar uit Maarn.

De wegwijzers zijn er gekomen op initiatief van de Cultuurhistorische Commissie Maarn Maarsbergen (CHC). Er stond al eerder midden op de Treekerheide een historische wegwijzer. De wegwijzers vermelden hoeveel uur het nog gaans is in beide richtingen.

De wegwijzers ontlokken wandelaars een verraste glimlach en doet hen even denken aan de tijd dat het voor velen een ‘normale’ manier was om de afstand tussen Amersfoort en Wijk bij Duurstede te overbruggen. Het brengt de (cultuur)historie spelenderwijs onder de aandacht. Om te benadrukken dat dit voor alle generaties van belang is, is aan de Kinderwerkgroep van Maarn Maarsbergen Natuurlijk gevraagd, één van hun trouwe en enthousiaste deelnemers te vragen om mee te helpen met de onthulling. Dat is Marije geworden.

Voorafgaand aan dit kleine, vrolijke momentje zijn vertegenwoordigers van de raadsfracties, van betrokkenen en van de sponsors uitgenodigd in Dorpshuis De Twee Marken. waar voorzitter Thijs Meinders van de CHC en de wethouder kort het woord voeren. Vervolgens wandelt men onder leiding van Cees van Lambalgen en Gijs van Roekel van de CHC naar de Koeheuvels voor de echte onthulling. Daarna gaat ieder weer zijns weegs.

De wegwijzers zijn gemaakt door het Maarsbergse bedrijf Renova. De kosten konden gedekt worden dankzij sponsorbijdragen van het Streekfonds Utrechtse Heuvelrug, het Ridderschap Utrecht, de Lions Maarn Maarsbergen, Renova en een particuliere giftgever. Ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug deed nog een laatste duit in het zakje.