Ingezonden

Dialoogbijeenkomst over verduurzamen bestaande woningen

(ingezonden door gem Zeist)

 

Drieduizend woningen in Zeist verduurzamen vóór 2018. Dat is de uitdaging die Watts Next en de gemeente graag willen oppakken met bewoners, lokale bedrijven, banken en andere partijen. Watts Next is een burgerinitiatief in Zeist rond het thema energiebesparing. Op 16 april organiseren Watts Next en de gemeente een dialoogbijeenkomst over dit onderwerp.

 

Wethouder duurzaamheid Johan Varkevisser: “Een pittige uitdaging. Daarvoor hebben we iedereen in Zeist met hart voor duurzaamheid, keihard nodig. Deze mensen en organisaties nodigen we uit voor een dialoogbijeenkomst. Om te kijken of er voldoende basis is om samen te werken rond het verduurzamen van woningen. En hoe we dat met elkaar hier in Zeist kunnen doen.”

 

Bestaande woningen verduurzamen

Het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande Zeister woningen is een heel concreet doel, met een groot milieueffect. Het biedt bovendien kansen voor de lokale economie en werkgelegenheid. Niet voor niets staat in het coalitieakkoord ‘Samen kansen pakken!’ dat de gemeente zich ervoor gaat inzetten dat drieduizend bestaande woningen duurzamer worden.

 

Dialoogbijeenkomst 16 april

Datum: donderdag 16 april van 16.00 tot 18.00 uur

Locatie: Rabobank Utrechtse Heuvelrug, Utrechtseweg 25

Aanmelden: Via zeist@zeist.nl o.v.v. ‘dialoogbijeenkomst’

 

Watts Next doet op basis van de ervaringen bij andere lokale initiatieven een voorzet. Ze presenteert een mogelijke aanpak en wil met ons nagaan of dit een goed vertrekpunt is. De agenda voor de bijeenkomst wordt op korte termijn nagestuurd.