Ingezonden

Amerongse Van de Boschstraat Slimste Straat Heuvelrug

(ingezonden door Kiwanis Heuvelrug)

Dit jaar heeft de Burgemeester Jhr. H. Van den Boschstraat uit Amerongen de Slimste Straten Quiz gewonnen. Daarmee is deze straat de Slimste Straat van de gemeente Utrechtse Heuvelrug van dit moment. Afgelopen zaterdagavond streden straten uit de gemeente om deze titel. In acht ronden met ieder acht vragen werd deze strijd gestreden. De tweede prijs ging naar de Vaarsloot uit Leersum en derde werd de Knuffelweide uit Amerongen (tevens het goede doel voor deze avond).
De Slimste Straten Quiz werd georganiseerd door de Kiwanisclub Utrechtse Heuvelrug. De quizavond vond plaats in Buitenlust, Amerongen. Maarten Hartog, één van de Kiwanis leden, presenteerde de quizavond. De meest uiteenlopende vragen kwamen voorbij. Bij de fotoronde moesten deelnemers de naam noemen van ging presentatoren van vroeger en hun spelprogramma’s. Deelnemers moesten raden hoe hoog je moet vliegen om jezelf astronaut te noemen over, wat de oorspronkelijke namen waren van Istanboel en in welk jaar de eerste website ter wereld online ging. De geluidsronde was geënt op het goede doel van deze avond en bestond uit dierengeluiden.
Opbrengst van de avond is voor de Knuffelweide Amerongen
Buitenlust stelde zijn ruimte gratis ter beschikking, inclusief de fooien en winst van deze avond. Om de winst zo groot mogelijk te maken waren de leden van de Kiwanis voor deze gelegenheid het personeel in Buitenlust en zorgde voor het tappen en bedienen van de gasten. Iedere tafel deed ook een bijdrage aan het goede doel. Uiteindelijk is er ruim € 1.300,– opgehaald voor de Knuffelweide. De Knuffelweide werd zelf dus derde. Anja Brouwer van de Knuffelweide was bijzonder dankbaar voor de opbrengst van deze avond.
Meer informatie over de Kiwanisclub vindt u op www.kiwanis.nl/utrechtseheuvelrug/nieuws