Ingezonden

Spraakmakende sprekers bij sociaal werkbedrijf

(ingezonden door Bigagroep)

Biga Groep stelt zich te bescheiden op

 

Dinsdag 21 april 2015 organiseerde het sociaal werkbedrijf een B-Connect lunchbijeenkomst. Bijna honderd bedrijven uit de regio waren aanwezig. Het thema van deze middag was de Participatiewet. De voorzitter van de branchevereniging Cedris, Job Cohen gaf een toelichting op de wet. De Burgemeester van Bunnik, Hans Martijn Ostendorp leidde een forumdiscussie met twee medewerkers van Biga Groep, Job Cohen, twee ondernemers (Touch ’N Lease en Ziggo) en Gerhard ten Hove, directeur Biga Groep. Het doel van het gesprek was om de aanwezigen te inspireren voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Gerhard ten Hove, directeur Biga Groep is tevreden over de bijeenkomst en de opkomst; ‘‘Je ziet duidelijk dat het onderwerp Participatiewet leeft in de regio. We roepen bedrijven en organisaties op om op een andere manier te kijken naar hun vacatures. Laat je vakmensen doen waar ze goed in zijn en breng de eenvoudige werkzaamheden onder bij een persoon met een afstand tot de arbeidsmarkt. We organiseren nu ruim 3 jaar deze bijeenkomsten die ieder half jaar terugkeren. Ik vind al snel dat het een reclameverhaal wordt. Maar volgens Job Cohen, Hans Martijn Ostendorp en reacties uit het publiek, moeten we daar niet meer bescheiden over doen’.

 

Kansen

De komende twee jaar moeten er, met komst van de Participatiewet in regio Utrecht-Midden, ruim 1.100 banen gecreëerd worden. Edwin Houtmeijers van Touch ’N Lease heeft een medewerker van Biga Groep in zijn bedrijf aan het werk. Ondernemers zien niet altijd de mogelijkheden maar ik zie veel kansen, ook juist voor kleine bedrijven’.