Ingezonden

Wildeganzenwild in Bunnik

Bunnik – Vandaag start Boerderijwinkel De Achterdijk met de verkoop van wild van Nederlandse bodem. Klanten van de plattelandwinkel kunnen vanaf nu hun keuze maken uit: gekonfijte ganzenbouten, ganzenborstfilet, gebraden ganzenballen en diverse snacks. Alle producten zijn afkomstig uit Nederland. Met de start van de verkoop bij De Achterdijk beschikt Bunnik als eerste over een verkooppunt van Hollands Wild in de provincie Utrecht.

Volgens Hollands Wild, de leverancier van de producten, is er sprake van een trend.
Die verklaren zij vanuit de toenemende aandacht van Nederlanders voor de oorsprong van hun voedsel: ‘Nederlanders vinden het belangrijk om te weten wat de bron van hun voedsel is. Transparantie over de oorsprong en het proces wordt steeds belangrijker gevonden. Bij wild zijn die lijnen superkort. Alle wild is in Nederland geschoten door opgeleide jagers. Wij nemen het wild direct van hen af. De dieren hebben maximale vrijheid gehad, het voedsel dat zij eten is 100% natuur en de transportkilometers voor vervoer zijn minimaal.’

Wild: meest dier- en milieuvriendelijk vlees
In december 2014 publiceerde onderzoeksbureau Natuur & Milieu een onderzoek naar het meest duurzame kerstmenu. Wild geschoten door jagers scoorde maximaal op de punten dier- en milieuvriendelijk en kwam daarmee als beste uit de bus.

Streek- en seizoensgebonden producten
Ook boerin Eveline Westeneng onderschrijft de toenemende aandacht voor streek- en seizoensgebonden producten . ‘Wij zijn al enkele jaren actief met de verkoop van streek- en seizoensgebonden producten. Jaar na jaar zien wij de verkoop stijgen. Ons assortiment is in de loop van de jaren dan ook flink uitgebreid. Wild van Nederlandse bodem past prima in dit aanbod. Wij zijn dan ook blij dat wij Hollands Wild als leverancier kunnen toevoegen.’

Op zaterdag 25 april is de feestelijke opening van het nieuwe verkooppunt. Dirk-Jan Polak van Hollands Wild overhandigt 10 uur een kratje met het assortiment Hollands Wild aan boerin Eveline Westeneng. Dit alles vindt plaats tijdens de Bloesemparade die die dag door boerderijwinkel De Achterdijk wordt georganiseerd. Tijdens de Bloesemparade kunnen bezoekers van 11.00 tot 16.00 uur genieten van diverse regionale plattelandsactiviteiten. Er kan dan ook volop geproefd worden van Hollands Wild

Over Hollands Wild
Hollands Wild bouwt aan een innovatieve, korte keten van eten uit de natuur. Wij verzamelen en verwerken wild van Nederlandse jagers. Zowel bij het verzamelen als bij de verkoop speelt de boerderijwinkel een belangrijke rol. De agrariër die geconfronteerd wordt met overlast van wilde ganzen heeft er op deze wijze ook profijt van. Het mooie is dat consumenten ons vertellen dat zij zich op deze wijze direct verbonden voelen met de natuur. De liefde voor de natuur gaat echt door maag. Meer informatie vindt u op de website: www.hollandswild.info

Over Boerderijwinkel Achterdijk
Fruitboerderij en Plattelandwinkel de Achterdijk verkoopt jaarrond fruit uit eigen boomgaard en streekproducten. Natuurlijk, Duurzaam en regionaal staat daarbij centraal.  Volg ons ook op Facebook.nl/plattelandwinkel.deachterdijk en via www.krommerijnfruit.nl.