Ingezonden

Afgelasting Stratentoernooi Maarn-Maarsbergen 2015

(ingezonden door SSMM)
Na een zeer succesvol 30e Stratentoernooi 2014 is het zeer teleurstellend dat Stichting Stratentoernooi Maarn-Maarsbergen opnieuw, net als in 2013, heeft moeten besluiten het Stratentoernooi dit jaar niet door te laten gaan.
Er hadden zich, ook na diverse malen verlengen van de inschrijftermijn, persoonlijke benadering van mogelijke coaches en deelnemers, inzet op sociale media en wat dies meer zij, maar 8 teams ingeschreven.
Minimaal zijn 12 teams nodig, om een gedegen toernooi te organiseren.

De voorbereidingen waren al in volle gang.
Het organisatiecomité is uitgebreid met oud-teamleider Eline van Loon. Deze uitbreiding van het team vrijwilligers was een mooie opsteker voor de SSMM.
Wel waren er de nodige strubbelingen in het organisatietraject.

De gemeente heeft bijvoorbeeld nog niet laten weten of de vergunning verleend is. Normaal reageert de gemeente, vanwege de voor 5 jaar verleende vergunning redelijk snel. De procedure is enkele jaren geleden wat vereenvoudigd voor repeterende evenementen. Toch is het antwoord nog niet bij het bestuur van de SSMM aangekomen.

Daarnaast heeft de Stichting al jaren dezelfde verzekering. Dit jaar echter stelt de verzekering extra eisen, die ons dit weekend pas bekend werden. Er zouden extra kosten moeten worden gemaakt voor nachtbewaking van de tent. Er werd hard nagedacht over een oplossing hiervoor.

Het is ook een teleurstelling voor de Maarnse voetbalclub SVMM, die weer het gebruik van hun velden en volledige medewerking had toegezegd.
De organisatie daar was volledig voorbereid op een prachtige toernooiweek.