Agenda

Expositie Susan Schildkamp en Andrea Bucci

(ingezonden door Il Sogno)

Susan Schildkamp heeft vele inspiratiebronnen, maar het landschap staat altijd centraal in haar kleurrijke en vrolijke schilderijen. Ook Italië komt regelmatig terug en Il Sogno vertegenwoordigt al vele jaren haar werken die geïnspireerd zijn op il Bel Paese. Susan schept vrolijke werelden die bijna altijd worden bewaakt door de zon of de maan. Italiaanse dorpsgezichten met hun typische huizen en gebouwen, en landschappen die een Italiaanse zomerse sfeer uitstralen worden als een tekening op het paneel of doek gezet. De uitbundige kleuren zijn heel toepasselijk en laten je verlangen naar de warmte van het Middellandse Zeegebied. Ze gebruikt vaak horizontale smalle doeken, waardoor je als kijker het idee krijgt dat het landschap aan alle kanten verder doorloopt. Voor deze expositie maakte Susan speciaal weer een paar nieuwe schilderijen, geïnspireerd op Italië.

De Italiaanse beeldhouwer Andrea Bucci maakt keramieke beelden van witte klei die na het stoken in de oven ongeglazuurd blijven. Vaak menselijke figuren, huizen of boten, in sierlijke poses. Ze zijn bijzonder fijn en glad afgewerkt. De beelden zijn poëtisch en stralen een bepaalde eenvoud uit. Maar allen hebben een diepere betekenis die door diverse accenten en het net even anders vormen van bestaande elementen, tot uitdrukking komt. Mannen of vrouwen met hele grote brede voeten, figuren met een hertengewei als hoofd of figuren of huisjes die wankelen op een wereldbol, Andrea Bucci speelt met de werkelijkheid en laat ons daardoor beter kijken naar de wereld om ons heen. 

De hele maand mei ben je van harte welkom om de expositie te bekijken. Il Sogno – Op ’t landgoed is een nieuw project van Il Sogno – Amerongen en is een prachtplek in wording. We vertellen je er graag ter plekke meer over. Benvenuti!

Open: alle zaterdagen en zondagen in mei, 10.00-16.00 uur
Adres: Rijksstraatweg 3 (Portierswoning aan de weg), Leersum
www.ilsogno.eu