Ingezonden

D66 duurzaamheidscafé met inspirerende sprekers

(ingezonden door D66)
 

D66 Utrechtse Heuvelrug organiseert op woensdag 20 mei om 20.00 uur het eerste Duurzaamheidscafé in de Cantina van Cultuurhuis Pléiade in Doorn. Een initiatief om inwoners, organisatie en ondernemers met interesse in Duurzaamheid bij elkaar te brengen en te inspireren. D66 heeft de ambitie om er met elkaar voor te zorgen dat de gemeente in 2035 klimaatneutraal is. Daarvoor moeten nog veel stappen worden gezet waarbij goed gebruik kan worden van inspirerende voorbeelden uit de regio.
Sprekers zijn:
Wijnand Jonkers, projectleider Energie & Mobiliteit van de Natuur & Milieufederatie Utrecht (NMu), Hij vertelt in een interactieve sessie over het initiatief van Energieambassadeurs

Johan Varkevisser, wethouder Duurzaamheid in Zeist De gemeente Zeist wil in deze raadsperiode tot 2018 minimaal 3.000 woningen verduurzamen. Daardoor gaan de eigenaren veel minder energie gebruiken. Bij nieuwbouw streeft de gemeente Zeist naar het bouwen van huizen die geen energie meer gebruiken

Theo Land, voorzitter Heuvelrug Energie en lid van de projectgroep Duurzaam Wonen 2035, Hij gaat in op de situatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Waar staat de gemeente nu? Welke stappen worden in de komende tijd gezet? Wat zijn de grootste uitdagingen?

Belangstellenden zijn van harte welkom om actief deel te nemen aan deze bijeenkomst, vanaf 19. 45 uur in het Cultuurhuis in Doorn

Het is de ambitie van D66 Utrechtse Heuvelrug om ieder jaar twee Duurzaamheidscafés te organiseren.