Ingezonden

Gemeente Zeist akkoord met nieuwe Hart van de Heuvelrug

(ingezonden door gem Zeist)

 

Op 28 april heeft de gemeenteraad van Zeist ingestemd met de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten voor Hart van de Heuvelrug en Park Vliegbasis Soesterberg (www.hartvandeheuvelrug.nl). Drie partijen, gemeente Zeist, gemeente Soest en Provincie Utrecht, zetten de samenwerking binnen Hart van de Heuvelrug voort om nog lopende projecten en ambities af te ronden.

 

Hart van de Heuvelrug is gestart in 2004 vanuit een unieke samenwerking tussen maar liefst 17 partijen die een gezamenlijke ambitie hadden: 26 projecten realiseren in het Hart van de Heuvelrug waardoor de ruimtelijke kwaliteit verbeterde. Rode projecten moesten geld opleveren voor de realisatie van natuur.

De afgelopen 10 jaar is enorm veel werk verzet. Veel daarvan is goed zichtbaar en inmiddels lijkt het alsof het nooit anders is geweest. Wie kent de bebouwing van het Jessurunkamp nog? Wie heeft nog weet van de bodemverontreiniging bij het Kodakterrein? De Vliegbasis heeft nog de robuuste kenmerken van weleer, maar is tevens getransformeerd tot een natuurgebied van formaat met bijzondere recreatieve mogelijkheden. Ruim 380 hectare is midden in Nederland vrij gekomen voor bewoners uit de regio en bezoekers uit het hele land. Met als kers op de taart het Nationaal Militair Museum.

 

Nieuwe ambities in een nieuwe tijd: Hart van de Heuvelrug blijft kloppen

Er is hard gewerkt aan de herijking van het Programma. Het is gelukt. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over de samenwerking en de voorwaarden. Met dezelfde passie en hernieuwde energie gaan provincie Utrecht, gemeente Soest en gemeente Zeist verder om de ambities af te ronden.

 

Het afgelopen jaar hebben de drie partijen intensief overleg gevoerd over de uitwerking van deze basis in een tweetal samenwerkingsovereenkomsten. Zij kijken alle drie er naar uit om gezamenlijk, met andere partijen, de schouders te zetten onder de laatste projecten uit het programma.

 

Met de instemming van de drie partijen is de nieuwe samenwerking nu een feit. Meer informatie over de samenwerkingsovereenkomst en Hart van de Heuvelrug leest u op: www.hartvandeheuvelrug.nl.

 

 

 

Voor meer informatie kunt u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bellen met Iris Jautze via 06 24 772 404. Op woensdag 6 mei kunt u bellen naar ons vijfcijferige telefoonnummer 14 030 en vragen naar de perswoordvoerder. Of stuur een e-mail naar persvoorlichting@zeist.nl.

 

Meer informatie vindt u op: www.hartvandeheuvelrug.nl