Ingezonden

Politiek Café over Jeugdwerkloosheid

(ingezonden door Marjolein Copier)

Voor de tweede maal organiseren de besturen van GroenLinks/PvdA, D66 en VVD in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een Politiek Café. Op woensdagavond 17 juni 2015 staat de jeugdwerkloosheid centraal. ‘Hoe geven we jongeren een duwtje in de rug’ was de concrete vraag aan een drietal inleiders voor dit politiek café.

De eerste inleider is Bart de Bart, een man uit de praktijk. Hij richtte de stichting ‘Studeren en Werk op maat’ op. Hij gaat vertellen welke resultaten hij daar inmiddels mee geboekt heeft. Met name voor de hoger opgeleide jongeren met een arbeidsbeperking scoort de stichting goed bij het vinden van reguliere banen.
Uit de wereld van de werkgevers zal Roland Cevat, manager Zonnenburg te Driebergen, vertellen over hoe er in de praktijk meer mogelijk is dan menigeen denkt. Maar ook de leeuwen en de beren op de weg naar de arbeidsmarkt kunnen aan de orde komen.
De derde inleider is Hans Nijhof, wethouder. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de participatiewet in de gemeente. De organisatoren verwachten van hem een kort en duidelijk overzicht van zijn plannen op dit terrein.
Na de inleiders is het woord aan het publiek. De plenaire discussie staat onder leiding van Petrie Kremer. Wethouder Jan Willem van Dongen krijgt de gelegenheid ook een terugkoppeling te geven op het eerdere politiek café met het thema ‘De Werklozencarrousel’ van januari 2015.
Het Politiek Café van 17 juni 2015 vindt plaats in de 1 Eurowinkel op de hoek Hoofdstraat/Bosstraat in Driebergen-Rijsenburg, aanvang 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.45 uur open. Een ieder is van harte welkom!
Voor vragen en aanmeldingen kan men terecht bij Jolanda Gerritsen: jmpger@hotmail.com.