Sport

Dalto wint van KVS: 21-18 (8-11)

(ingezonden door Dalto)

Driebergen: Dalto speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen KVS uit Scheveningen. Bij Dalto maakte Maayke Brouwer haar debuut. KVS dat nog vecht tegen degradatie was zeker niet van plan het Dalto gemakkelijk te maken. De wind stond strak over het veld en maakte het korfballen niet gemakkelijk. De wind leek in het voordeel van KVS, dat meer gewend is met (zee)wind te spelen. De afstandsschoten van KVS waren dan ook een stuk zuiverder dan die van Dalto. Alhoewel Dalto niet erg strak en fel stond te verdedigen, gingen de schoten van afstand er soms haast verbazingwekkend gemakkelijk in. De score ging in de eerste helft redelijk gelijk op met meestal wel een voorsprong voor Dalto. Vanaf 8-8 nam KVS het initiatief over en moest Dalto in de achtervolging. Er was weinig rust en overleg in het spel en KVS profiteerde hier optimaal van. Bij rust was de terechte voorsprong 8-11 voor KVS.

Na rust opende Rene Siedsma gelijk de score, maar KVS had het antwoord klaar. Toch kwam Dalto langzaam wat beter in de wedstrijd. Maayke Brouwer had haar debuut nog meer glans kunnen geven, maar haar doelpunt van afstand werd helaas afgekeurd vanwege een overtreding onder de korf. Bij de 16-16 van Jelle Steenbeek nam Dalto eindelijk weer het initiatief. Lange aanvallen, vele schoten en het spreekwoord “de aanhouder wint” was van toepassing, want Barbara Brouwer scoorde na een aantal schoten zowel de 17 en 18-16, na prima steunend werk van vooral Maarten Groot Hulze onder de korf. KVS scoorde nog wel de aansluiter, maar Jelle Steenbeek maakte met zijn vijfde goal de 19-17 en daarna gaf Dalto de wedstrijd niet meer uit handen. Eindstand 21-18. Geen hele beste wedstrijd, maar wel op het juiste moment een tandje bijgeschakeld en zo toch knap de punten in Driebergen gehouden.

Doelpunten: Jelle Steenbeek (5), Barbara Brouwer (4), Jesper Oele (3), Maarten Groot Hulze (3), René Siedsma (3), Loraine Vissers (2) en Vera van Ekris.