Ingezonden

Eerste Wereldoorlog herleeft met Pinksteren op Huis Doorn

(ingezonden door Huis Doorn)

Doorn – Living History groepen uit binnen- en buitenland zullen van vrijdag 22 mei tot en met maandag 25 mei (Pinksterweekend) verkleed als soldaten, burgers en verpleegsters het dagelijks leven in de loopgraven en daarbuiten uitbeelden in het park van Huis Doorn.

Er zijn verschillende kampementen opgebouwd en er worden tal van live demonstraties gegeven, zoals cavalerie charges, exercitie-oefeningen en een gifgasaanval.
Bezoekers kunnen rondlopen in het park van Huis Doorn en de kampementen bezoeken en de soldaten en burgers vragen stellen over het leven van 100 jaar geleden. Zij vertellen het publiek over het leven aan het front en geven uitleg over de wapens en uitrusting. Piloten vertellen spannende verhalen over de avonturen in hun vliegmachines.

Operatiekamer
In het souterrain van Huis Doorn is een ziekenhuisje ingericht, met ziekenzaal en operatiekamer. Verpleegsters en artsen demonstreren daar de operaties en de behandeling van gewonde soldaten uit de loopgraven.
In het park van Huis Doorn zijn ook de ‘Dames en Heren van Toen’ aanwezig. Deze deftige personages verbeelden het adellijke burgerleven aan het begin van de vorige eeuw.
In het tentoonstellingspaviljoen worden inhoudelijke lezingen gegeven over de medische verzorging tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Scholendag 22 mei
Voor scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs wordt er op vrijdag 22 mei van 10.00 tot 15.00 uur een speciale dag georganiseerd met een educatief programma. De leerlingen leren op een actieve en tastbare manier over het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens de scholendag vindt ook de lancering plaats van het onderwijsproject Geschiedenis Lokaal Utrecht WOI. Het onderwijsprogramma informeert leerlingen over de gevolgen van WOI voor het dagelijks leven in de provincie Utrecht. Het project is ontwikkeld door Landschap Erfgoed Utrecht.

Voor meer informatie kunnen scholen mailen naar: reserveringen@huisdoorn.nl
of bellen met Huis Doorn 0343 – 421 020.

De Living History Dagen zijn op:

Vrijdag 22 mei t/m zondag 24 mei: 10.00 – 17.00 uur
Maandag 25 mei: 10.00 – 16.00 uur

Het definitieve programma is binnenkort op de website van Huis Doorn te lezen.

Entreeprijzen: Living History Living History en museum Huis Doorn
Volwassenen € 7,50 € 15,00
Kinderen 6 – 12 jaar € 4,00 € 7,50
Kinderen tot 6 jaar Gratis Gratis

Tijdens het Living History evenement is het park niet vrij toegankelijk.

Huis Doorn:
Langbroekerweg 10,
3941 MT, Doorn.
E-mail: info@huisdoorn.nl
www.huisdoorn.nl