Ingezonden

Gevolgen Tour de France voor Regiotaxi Utrecht op 4 en 5 juli 2015

(ingezonden door gem Zeist)

 

Op zaterdag 4 juli 2015 start de Tour de France, het grootste wielerevenement van de wereld, in Utrecht met een individuele tijdrit. Op zondag 5 juli 2015 vertrekt de tweede etappe vanuit Utrecht richting Zeeland. Dit evenement heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad Utrecht en de uitvoering van Regiotaxi Utrecht. Houd bij het boeken van Regiotaxiritten tijdens dit weekend rekening met beperkingen.

 

De organisatie verwacht tijdens de start van de Tour vele honderdduizenden bezoekers. Door drukte op de wegen rondom de stad Utrecht kunnen er vertragingen ontstaan. Regiotaxi Utrecht kan daarom op zaterdag 4 juli en zondag 5 juli niet garanderen dat u op tijd op uw bestemming aankomt. Ook kan de reistijd beduidend langer zijn.

 

Overlast

Op vrijdagavond 3 juli kan er al sprake zijn van enige overlast door de inrichting en opbouw voor de Tour. Grote delen van de stad Utrecht, met name het centrum, zijn niet bereikbaar tijdens deze zaterdag 4 juli en zondag 5 juli. De regiecentrale waar u de rit aanvraagt, weet welke gebieden in ieder geval niet bereikbaar zijn. U kunt op de kaartjes op onze website ongeveer zien welk gebied is afgesloten. Het gebied binnen de grijze lijn is autoluw.

 

Regiecentrale bepaalt

Om alles in goede banen te leiden bepaalt de regiecentrale waar u (in Utrecht) wel en niet kunt reizen tijdens de Tour de France. De regiecentrale staat ook in direct contact met de vervoerders. Mocht er in de loop van deze dagen blijken dat er een groter gebied niet bereikbaar is of dat er stremmingen optreden dan bepaalt de regiecentrale op dat moment, in overleg met de vervoerders, de verdere gang van zaken.

 

Controleer uw vaste rit

Als u gebruik maakt van zogenaamde ‘vaste ritten’ en deze liggen in of rondom het ‘Tour-gebied’, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de regiecentrale om te kijken of uw bestemming bereikbaar is en uw gereserveerde rit kan doorgaan. Het is dus mogelijk dat uw vaste rit tijdens deze dagen niet kan worden uitgevoerd.

 

Tour zelf bekijken

Wilt u de Tour de France graag live zien, dan zijn er twee opstapplaatsen waar u door Regiotaxi Utrecht kan worden afgezet om de Tour te bekijken. Alleen op deze twee plaatsen kunt u afspreken om weer te worden opgehaald! De twee afzet- en opstapplaatsen zijn Europalaan en Biltsestraatweg.

 

Beschrijving: vwcaddy-4Deze twee opstapplaatsen worden ook gebruikt door de straattaxi’s. Deze taxi’s zijn niet bedoelt voor regiotaxivervoer. Het vervoer voor Regiotaxi Utrecht wordt alleen uitgevoerd door de herkenbare auto’s van de regiotaxi. Houd u bij het instappen uw pasje van Regiotaxi Utrecht gereed zodat er geen misverstand kan ontstaan over dat u een regiotaxiklant bent.

 

Bestel op tijd

Bestel uw rit tijdens deze dagen op tijd, met name naar de twee opstapplaatsen in het autoluwe gebied van de stad Utrecht. Op het laatste moment bestellen maakt het voor onze vervoerders lastig om de chauffeurs en auto’s goed aan te sturen en af te stemmen. Als u onverhoopt geen gebruik meer wilt maken van uw (terug)rit dan verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te laten weten aan de regiecentrale.

 

Vragen

Heeft u vragen over de mogelijkheden van Regiotaxi Utrecht in of rond het Tour de France gebied, neem dan contact op met de klantenservice van Regiotaxi Utrecht (088-0025444) of raadpleeg de website van Regiotaxi Utrecht, www.regiotaxiutrecht.nl.