Ingezonden

Parkeergarage Steynlaan Zeist vernieuwd

(ingezonden door gem Zeist)

 

De parkeerapparatuur van parkeergarage Steynlaan (voorheen Remise) bij supermarkt Jumbo in Zeist is vernieuwd. Het is nu niet alleen mogelijk om bij de automaat met contant geld te betalen, maar ook met een pinpas of creditcard. Een ander nieuw element is de mogelijkheid om pas bij het wegrijden te betalen; bij de slagboom kunt u met een pinpas of creditcard afrekenen. Het invoeren van uw pincode is daarbij niet nodig.

 

Wethouder Roy Luca (Parkeren) is verheugd met de vernieuwing: “Steeds meer mensen willen met hun pinpas of creditcard betalen. In de parkeergarage Belcour in het centrum van Zeist bijvoorbeeld, rekent ongeveer 75% van de gebruikers al op die manier af. En doordat we het betalen bij het uitrijden mogelijk maken, hoeven mensen niet meer in de rij bij de automaat te staan. De nieuwe toepassingen zijn een mooie extra service voor gebruikers van deze parkeergarage!”

 

Blij met de vernieuwing

Patrick van Doorn, filiaalhouder van de Jumbo is ook blij met de vernieuwing: “We betalen als Jumbo ieder jaar een aanzienlijk bedrag aan de gemeente om de parkeergarage tot onze sluitingstijd open te houden. Het is dan niet prettig als onze klanten alleen met contant geld kunnen betalen. Veel klanten moesten hierdoor noodgedwongen geld bij onze kassa opnemen om de parkeergarage uit te kunnen rijden.” Er was ook veel onduidelijkheid over de kortingsactie van de Jumbo in deze parkeergarage. Van Doorn: “Veel klanten dachten na het doen van hun boodschappen gratis de parkeergarage uit te kunnen rijden, maar dat klopt niet. Klanten krijgen, als ze hun parkeerticket laten zien bij onze kassa, een korting van €1,25 op hun boodschappen als ze minimaal €25,- besteden. Het parkeerkaartje moet dus altijd betaald worden. We hebben in de parkeergarage de kortingsregeling duidelijker beschreven.”

 

Achteraf betalen

In parkeergarage Steynlaan betaalt u achteraf. Een uur parkeren kost €1,73, maar het bedrag wordt per dag nooit hoger dan €4,80. De garage is daarmee de goedkoopste parkeergarage in de gemeente Zeist. Kijk voor meer informatie over parkeren in de gemeente Zeist op www.zeist.nl/parkeren.