Driebergen

Machinale eerste schep van oud naar nieuw station

Gedeputeerde Remco van Lunteren bleek een bekwaam machinist van het gravertje dat het eerste symbolische schepje naar een nieuw station Driebergen-Zeist moest markeren.

Van zowel Prorail als de provincie Utrecht als de gemeentes Zeist en Heuvelrug waren de directeuren, gedeputeerden en wethouders vergezeld van hun hoogste ambtenaren en communicatiepersonen afgereisd naar het parkeerplaatsje, waar voor het ongeveer veertigkoppige publiek eerst nog toespraakjes werden afgeleverd.

Directeur Cees de Vries van Prorail zei met name blij te zijn met de ondertunneling van de N225, zodat trein en autoverkeer voortaan gescheiden van elkaar door het leven kunnen gaan. ´Er vonden nogal wat vervelende ongelukjes plaats, dus het is me een lief ding waard als dat voorbij is.´

De wethouders Jaqueline Verbeek (Zeist) en Henk Veldhuizen (Heuvelrug) en gedeputeerde Van Lunteren (prov Utrecht) vestigden de aandacht meer op het verkeer dat over een jaar of wat onder de trein door mag rijden, en op de reizigers die over vijf jaar gebruik mogen maken van wat op papier nu nog het duurzaamste station van Nederland is.

Dat het gebied de komende vijf jaar een langdurige en diepe bouwput is lijkt onvermijdelijk. Behalve de ondertunneling van het spoor en de bouw van het nieuwe station timmeren aannemers eerst nog een parkeergarage van vijf verdiepingen in elkaar, terwijl Triodosbank op een steenworp afstand halverwege 2016 hoopt te beginnen met de bouw van een nieuw binnenlands hoofdkantoor op landgoed de Reehorst.

 

Filmpje ook nog:

 

Lees ook:
Repub: Kwestie van Lange Adem
Weg vrij voor nieuw station
Biga ruimt 115 foutgeparkeerde stationsfietsen. Gratis.
Abbing wil ook bouwen bij station Driebergen-Zeist
Politieparkeerplaats wordt ook stationsparkeerplaats
Lisman verkoopt kantoor toch aan nieuw station
Zorg om massale kantoorontwikkeling stationsgebied
Tijdelijke parkeerplaats station van de baan
Parkeergarage station toch niet ondergronds
Stationsrestauratie La Porte toch over de kop

Triodos: liever niet graven in landgoed
Triodos mag toch weer wel op eigen grond parkeren
Triodos bouwt op Reehorst
Triodos koopt Reehorst voor bouw binnenlands hoofdkantoor

Triodos kandidaat-koper H26
H26 wordt parkeerplaats en ingang Triodosbank