Ingezonden

Taxatiedagen van oude boeken en bijbels !!!

(ingezonden door Wapen van Rijsenburg)

 

 

DRIEBERGEN – De bekende Nederlander taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt donderdag 13 augustus van 13:00 tot 16:00 uur naar restaurant Het Wapen van Rijsenburg, Hoofdstraat 83 om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op waarde schatten.

De heer Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

 

Inmiddels heeft Arie reeds 1500 taxatiedagen op zijn naam staan. Internationaal op boekengebied is dit volgens de directeur van het Plantinmuseum in Antwerpen nog nooit gebeurd. Dit jaar nog zal dit in Rotterdam gevierd worden.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

 

Meer informatie: Antiquariaat A.C. Molendijk, mail: info@molendijkboejken.nl of amolendijkboeken@hotmail.com (niet voor taxaties). Zie ook de nieuwe website www.molendijkboeken.nl

 

Mvgr. Willem van Baardewijk namens Arie Molendijk. taxateur van boeken, bijbels en prenten.

Bijgaand een paar bijgevoegde foto’s en lijst van recensies.

 

Antiquariaat veilingen en taxaties A.C. Molendijk
(Verzendantiquariaat)
Bergweg 218
3035 BN Rotterdam

06-55023802