Ingezonden

Renate Dorrestein te gast in Maarn

(ingezonden door Boek&Koek)

Top-auteur Renate Dorrestein is zondagmiddag 27 september te gast bij boekwinkel Boek&Koek in Maarn. Ze verzorgt een lezing over haar veelzijdige werk en in het bijzonder over haar nieuwste boek “ Weerwater”. Ondernemer Liobe Kamminga heeft er alles aan gedaan om deze bijzondere schrijfster en verhalenverteller naar de Utrechtse Heuvelrug te krijgen: Dorrestein weet steeds weer maatschappelijke kwesties te benadrukken en dit maakt haar werk uniek. Mede daardoor vinden haar romans een nog steeds groeiend publiek. Ik vind het bijzonder dat deze top- auteur naar Maarn komt.’

Renate Dorrestein realiseerde in haar rijke schrijversloopbaan een groot aantal bestsellers. Haar debuutroman “Buitenstaanders” uit 1983 werd meteen een succes. Sindsdien is het werk van Renate Dorrestein regelmatig genomineerd voor prijzen zoals Libris-literatuurprijs, AKO-literatuurprijs en de NS-Publieksprijs. Ook in het buitenland maakte ze naam en won zij diverse prestigieuze internationale literatuurprijzen. Naast grote landen als Spanje, Frankrijk, de VS en Duitsland zijn haar boeken ook verkrijgbaar in opvallende landen als India, Finland en Albanië. Meerdere boeken van Renate Dorrestein zijn verfilmd, zoals de Duitse verfilming van haar boek “Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor”.

Dorrestein deinst er niet voor terug om in haar romans over moeilijke, maatschappelijke kwesties te schrijven. Al zijn haar onderwerpen meestal aangrijpend, Renate Dorrestein schrijft er opvallend lichtvoetig over. Een van haar meest uitgesproken stijlkenmerken is haar humor. Ze gaat absurditeiten niet uit de weg en bedient zich van ironie. De daarbij behorende elementen als overdrijvingen, tegenstrijdigheden en paradoxen zijn volop aanwijsbaar in de meeste van haar werken. Mede daardoor vinden haar romans en haar lezingen een steeds groter publiek.

Het bezoek van Renate Dorrestein op zondagmiddag 27 september begint om 14.30, de winkel is open om 14.00 uur. De kaarten kosten 5,- euro , de voorverkoop in de winkel is al gestart. Aanvragen per mail kan ook via info@boekenkoek.net . Boekwinkel Boek&Koek is gevestigd in het hart van Maarn aan de Raadhuislaan 9.