Heuvelrug

Verzameld kort nieuws van op de Hillridge

Wat gebeurde er nog meer op de Hillridge. Nieuws uit Overberg, Amerongen, Doorn, Driebergen en Heuvelrug kort samengevat.

Van gisteren het bericht dat Heuvelrug toch een extra twintig vluchtelingen opneemt, in de voormalige jeugdgevangenis, sinds vorig jaar AZC-locatie, in Overberg. Dit -volgens burgemeester Naafs- op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers, dat kennelijk nog twintig bedden in het bestemmingsplan heeft weten te vinden.

Dat is overigens hetzelfde bestemmingsplan als het college -geschrokken van de tegenstand in Overberg- sinds vorig jaar aanwendt om de uitbreiding van twee- naar vierhonderd jonge alleenstaande asielzoekers niet te laten plaatsvinden.

Blauwe zone in Overstraat

Voorts is er commotie in Amerongen, rond het  voornemen een blauwe zone in te stellen in de Overstraat, een even charmant als krap klinkerstraatje in het monumentale oude dorp van Amerongen. Misschien een slip of the tongue, maar volgens wethouder Veldhuizen te wijten aan ‘Polen’ die ‘boven de winkels wonen, maar ’s nachts werken en er overdags hun busjes parkeren´.

Die opmerking viel in elk geval verkeerd bij de Heuvelrugse SP, die langs de winkels ging en een heel ander verhaal te horen kreeg. En nog meer, hier te lezen via twitter. U leest ongetwijfeld  meer hierover bij de collega’s van Stichtse Courant en AD.

Handhaving inconsequent

Uit Driebergen nog een kwestie die een aanwonende van de Langbroekerdijk aanhangig maakte via de Open Microfoon. De gemeenteraad heeft die open microfoon verstopt in de parkeergarage van het nieuwe gemeentehuis, maar de inwoner wist ‘m toch te vinden om er zijn beklag in te doen over de volgens hem inconsequente manier -we hoorden zelfs het woord corruptie vallen-  van gemeentelijke handhaving; er zijn regels, maar die zijn multi-interpretabel en gelden niet altijd en voor iedereen.

Mandersloot autoactie

Hillridge duikt er niet in, want kent de inwoner te goed. Je zou het betoog nog wel hier moeten kunnnen naluisteren, ware het niet dat de griffie nog altijd hopeloos tekort schiet in het nakomen van beloftes de audioverslaggeving op orde te krijgen. Overigens was de bewuste crimescene voorjaar 2012 nog wel het handhavende toneel van een uitzettingsactie en een maand later van een grootscheepse actie van de dierenpolitie en belastingdienst, die autos kwam vorderen.

Van Gimborn in de lift

En nog wat nieuws van vorige week, namelijk dat stichting Gimborn Arboretum grootse plannen heeft voor een uplift van het onvolprezen levendebomenmuseum. Om de bezoekersaantallen te doen stijgen moeten er een kas, een nieuwe ontvangsthal, een kapschuur, een uitzichttoren, nog drie boomhutten, een bijenhuis plus nog twee beheerderswoningen verrijzen in het lommerrijke bijzonderebomenpark.

De kas mag direct gebouwd van het Heuvelrugse college -daar schijnen plantjes uit Madagascar in te komen- en ook tegen de kapschuur bestaan maar weinig bezwaren. Daarentegen ziet het college de bouw van een uitzichttoren en een nieuwe ontvangsthal niet direct zitten en lijkt de bouw van twee beheerderswoningen zelfs uitgesloten: ‘Dat ligt wat gevoeliger en ligt in eerste instantie niet voor de hand dat dat zomaar gaat gebeuren, ‘ aldus wethouder Veldhuizen. Meer morgen bij de collega van de Stichtse Courant, vermoedt Hillridge.

Containerpyromaan slaat toe

Verder zagen we maandagochtend vanuit het autoraampje een verslaggever van de Telegraaf filmopnames maken van een Doornse mevrouw naast een uitgebrande container. We hebben het niet kunnen vinden en nakijken, maar een heuse containerpyromaan heerst momenteel over de Heuvelrug. De politie lijkt er op twitter best druk mee te zijn. Toch ging er gisterochtend ook nog een kledingcontainer in Driebergen in vlammen op, nadat eerder al de papiercontainer van korfbalclub Dalto uitbrandde.

Tot slot hieronder nog de afbeelding van de trotse tweet die Hillridge vanochtend ontving van Cees van den Broek, founder van de Eurowinkel. Cees kreeg vanochtend vluchtelingenorganisatie UNHCR op bezoek. Die waren onder de indruk, twittert Cees. Maar ja, Hillridge was niet uitgenodigd er niet bij om dat allemaal te checken.

 

Hillridge brengt de berichtgeving noodgedwongen terug, in de zin dat er fors minder rondgefietst, gebeld en nagevraagd zal worden. Hillridge zal wel samenvattingen blijven leveren van wat er gebeurde en te gebeuren staat. Mochten nieuwe adverteerders, sponsors, abonnees of andere fondsen zich melden, zijn we direct weer de lokale journalist.