Yemen

Arabische Wolken

Image

Jemen, dat is een land ver weg met wilde Arabieren die je willen kidnappen, is de gemiddelde reactie wanneer je vertelt voor een wandelvakantie naar Jemen te vertrekken. Een beeld dat wat aanvulling kan gebruiken.

Image

 

(eerder in Bergen Magazine, mrt2008)
In Shibam beginnen we met lopen. De eerste huisjes van het dorp Kawkaban-in vroeger tijden schier onneembaar- gluren hoog boven ons over de loodrechte rand naar beneden. We lopen zij aan zij met een ploegje jongens dat de wandelweg plaveit met enorme rotsblokken. Wij met onze bescheiden rugzakjes, zij met blokken steen van vijftig kilo plat op de gebogen rug. ”Niks goed werk”, zeggen de jongens, die voor tien uur stenen tillen per dag duizend riyalen verdienen. Amper genoeg voor de dagelijkse portie nationale verslaving: een groen bosje stimulerende twijgjes: qat.


Uitzichten zo ver het oog reikt

 

Lees verder bij abumelle.org