Heuvelrug

Heuvelrug ‘laks’ met beantwoorden e-mail; UPDATED

De gemeente Utrechtse Heuvelrug behoort qua beantwoording van vragen gesteld per mail tot de slechtste 31 gemeenten van Nederland. Update: Maatregelen getroffen, zal niet meer gebeuren. (293 w00rden)

Dat blijkt uit onderzoek van wijverdienenbeter, een organisatie die de dienstverlening en bereikbaarheid per email van alle Nederlandse gemeenten toetst. Honderdenvijftien gemeenten kregen van de website een ruime voldoende, de rest van de 393 gemeenten een onvoldoende.

‘Maar liefst 40 procent van alle gemeenten voldoet niet aan de e-mailgedragslijn voor overheden en beantwoord vragen te laat. Andere mensen hebben helemaal pech maar liefst 31 gemeenten antwoorden in het geheel niet,’ aldus weverdienenbeter.

Heuvelrug is een van die 31 gemeenten die de onderzoeksvraag Kunt u de verordening Jeugdhulp toezenden? onbeantwoord liet. ‘Overeenkomstig de e-mailgedragslijn voor overheden zou deze vraag binnen twee werkdagen beantwoord moeten zijn,’ aldus weverdienenbeter.nl, dat zelf overigens ook niet helemaal transparant is, gezien de onvindbaarheid van achtergrondinformatie over de organisatie.

Het niet beantwoorden van vragen is een terugkerend fenomeen bij de gemeente Heuvelrug. Afgelopen maandag stelde D66 nog de raadsvraag waarom een inwoner na vier maanden nog geen antwoord heeft op vragen gesteld in een (papieren) brief.

Anderszijds verraste Heuvelrug vorige week wel met de aankondiging voortaan bereikbaar te zijn per whatsapp. Antwoord zou zelfs volgen binnen een uur. Dat gaat Hillridge nu (12:48 uur) testen middels de vraag om een reactie op dit stukje. Meer later. Misschien. Zie onder

Update 6 nov, 13:51 uur. Zojuist rolt het antwoord van de gemeente Utrechste Heuvelrug binnen. Verantwoordelijk wethouder Van Dongen laat weten dat: ‘De mail van wijverdienenbeter.nl is bij de gemeente binnengekomen en vervolgens per abuis naar een verkeerde interne Postbus gestuurd. Hierdoor hebben we niet kunnen voldoen aan het verzoek om de Verordening Jeugdhulp toe te sturen. Naar aanleiding hiervan hebben we intern actie ondernomen. Hierdoor kan een dergelijke situatie niet meer voorkomen.’