Heuvelrug

(offtopic)(recensie) Ik wil een biografie van Pater Frans

Een bloemlezing van teksten door en over de illustere Pater Frans van der Lugt zag onlangs het licht. Het ademt non-confirmisme en doet verlangen naar veel meer. Ik snak eigenlijk naar een echte biografie, waarin juist die avonturen beschreven staan, want Frans was een avontuurlijk man.

Het is ruim anderhalf jaar geleden dat Pater Frans werd vermoord, in zijn klooster in Homs, Syrië. Zoals dat daar hoort, werd Frans meteen de volgende dag begraven. In Nederland volgde veertien dagen later een herdenkingsdienst. Daaruit is een bloemlezing van teksten van en over Pater Frans voortgekomen. Het boekje (115 pag.) zag pas onlangs het licht en draagt de titel: Frans van der Lugt SJ, waarbij de afkorting staat voor Sociëteit van Jezus, of in het Latijn: Societas Iesu.

Abonnees lezen verder op abumelle.nl. Niet-abonnees kunnen abonnee worden of verder lezen op Blendle of Reporters Online

Frans van der Lugt SJ (1938-2014); Bruggenbouwer en martelaar in Syrië. Samengesteld door Paul Bergheyn SJ; Valkhof Pers ISBN9789056254490