GratisHeuvelrug

Elf tientjesleden erbij. Is (bijna) drie nieuwe artikelen

De crowdfunding gisteren heeft elf nieuwe tientjesleden opgeleverd. Dat betekent dat Hillridge in ieder geval drie nieuwe artikelen gaat schijven. Die nieuwe tientjesleden mogen zelf kiezen welke artikelen dat worden. IVA-jongens, Sterkenburg, herfstblad op fietspaden of de wondere wereld der leerlingprognoses?

We verwelkomen Mark, Michel, Rob, Iman, Hans, Inge, Anne-Marie, Wytze en Jef. En ook Rein en Roeland, maar die moeten nog betalen. Zij mogen kiezen wat Hillridge gaat schrijven.

Zo zouden we wat rond kunnen banjeren in de plannen rond Kasteel Sterkenburg, dat lankmoedigheid vraagt aan de gemeente bij het verlenen van vergunningen voor de exploitatie. Waar anderen weer fel tegen zijn, gezien de financiële constructies rond het kasteel.

Of we zouden kunnen gaan onderzoeken wat IVA-studenten de Driebergse economie ongeveer opleveren, dit in het kader van het felle verzet van omwonenden van een pand dat geschikt is gemaakt voor bewoning door de jongens van de Autoschool. Door het verzet is het aantal kamers inmiddels gehalveerd van veertien tot zeven stuks, maar ook daar maken omwonenden grote bezwaren tegen, wegens de te verwachten parkeeroverlast.

Of we schrijven een stukje over de redenen die de gemeente Heuvelrug aanvoert rond het niet vegen van fietspaden. Dat doen ze namelijk wel, en als ze het niet doen zijn daar goede redenen voor. Bovendien is er deze herfst zoveel blad in zo’n korte periode op de fietspaden gevallen dat het niet te doen was.

Wat ook kan is duiken in de wereld der leerlingprognoses, die zo variëren dat je vraagtekens zet bij de waarde van die prognoses of de deskundigheid van prognosebureaus. Zo is de prognose over de ‘basisgeneratie’ vorige week ineens gehalveerd van een terugloop van 21,4% naar een terugloop van maar 11,8%, op basis van een nieuwe bevolkingsprognose. Hoe zit dat?

Maar de nieuwe tientjesleden mogen ook zelf onderwerpen aandragen. Meeste stemmen gelden. En nieuwe tientjesleden blijven welkom, we hebben er uiteindelijk duizend nodig.