Heuvelrug

(offtopic) Pas op voor het Noord-Afrikaanse uiterlijk!

De opiniepagina van morgenochtend was al vol en dicht, maar anders had dit briefje meegemogen, zei de paginachef van NRCH. Een briefje over het voortdurende gezeik over het Noord-Afrikaanse uiterlijk. Racistisch in feite, en oerdom. 

Iedere weldenkende vrouw weet, schrijft Christiaan Weijts in NRCH van donderdag, dat zij ’s avonds groepjes Noord-Afrikaanse of Arabisch uitziende jongeren moet vermijden. Heb Weijts even opgegoogled en is schrijver, heeft Nederlands gestudeerd. Dan zal hij weten dat zo’n zin drogreden heet. Want als je niet weet wat Weijts wel weet, of anders ervaart of het er niet mee eens bent en die jongeren niet vermijdt, ben je geen weldenkende vrouw. De juf Nederlands zet een rode streep onder zo’n zin.

Pech!

Tientjesleden van Hillridge lezen hier verder. Niet leden kunnen daar lid worden of het stukje lezen bij Blendle