Driebergen

Lokfiets eindelijk gestolen

De lokfiets die zes maanden in de stalling bij NS-station Driebergen-Zeist stond is eindelijk gestolen. De dieven zijn ingerekend.

Read More

De fiets stond al sinds begin maart in een van de stallingen rond het station. Afgelopen dinsdagavond halftien is de fiets gestolen door twee mannen, die de fiets meenamen naar hun woning in Vianen. Agenten volgden het gps-signaal en troffen de mannen, de fiets en nog negen fietsen in de tuin van de woning. De mannen (57 en 24 jaar uit Vianen) zijn aangehoudenen en in verzekering gesteld. De fietsen en een auto zijn in verband met het onderzoek in beslag genomen, aldus het politiebericht.

Een lokfiets stond zeven maanden te wachten tussen de tientallen fietsen rond het station. De Heuvelrugse politiechef Van der Vliert tijdens een toelichting op de criminaliteitscijfers afgelopen april. ‘We hopen dat die lokfiets een keer wordt meegenomen. Dan krijgen we een seintje waar de fietsendief rijdt en pakken we hem. Misschien wel tot ‘ie thuis is, dan staan er vast nog een paar in de schuur. Of tot bij de heler thuis, dat zou nog het mooiste zijn.’

281