GratisHeuvelrugHillridgepic (of the day)

Dagbeeld, aflevering1: Zift/زفت

In de nieuwe rubriek Dagbeeld lokale beelden met korter of langer bijschrift. Vandaag lang en met een foto van afgelopen zaterdag, getiteld Zift. Dat is heerlijk Arabisch voor asfalt, en ze gebruiken het daar voor alles wat slecht is.

Dat zal je verbazen gezien de rijkdom die er hier en daar mee vergaard is. Maar weer niet verbazen gezien de rotzooi -in vele opzichten- die het Zift heeft veroorzaakt. Daar is de Dutch disease niets bij.

In dit dagbeeld gaat het slechts om het door aannemer Kroeze opgerakelde en bijeengeharkte asfalt van de Driebergse Hoofdstraat. Hoe oud het is weten we niet en er kwam voorzover bekend nog geen tramrails vanonder vandaan.

Verder veroorzaakte de opbreking volgens de verantwoordelijke wethouders Veldhuizen en Boonzaaijer nog maar weinig leed. Boonzaaijer had zo door kunnen rijden naar de ortho, om zijn dochter daar ruim op tijd af te leveren. Van Veldhuizen leerden we dat de telefoon van omgevingsmanager Vaartjes zo goed als stil was gebleven.

Dat was vorige week,  voordat er vandaag rond het middaguur een gasleiding werd geraakt -volgens Stedin ‘door derden’- en zes huizen ontruimd moesten. Maar gelukkig is de burgemeester weer terug van drie weken backpacken door Thailand, dus dat zal snel opgelost.

Waar gehakt wordt vallen spaanders, dus is sowieso niet iedereen blij. Uit volksmond Facebook vernamen we van een nog maar moeilijk bereikbare, dus boze ondernemer in de reisbranche. Van een vakkenvuller begrepen we dat de AH Hoofdstraat een flink deel van de voorraden verplaatste naar vestiging Binnenhof. En bij de Duitse concurrent verderop was het zo druk dat iemand met een geel hesje wachtende automobilisten met armgebaren probeerde te koppelen aan vrije parkeerplekken.

Het fietsverkeer kan nog altijd vrij doorrijden op de opgebroken straat, mits het begrijpt wat de omgevingsmanager bedoelt met zijn borden en mits dat fietsverkeer voorzien is van een flexibele geest en liefst ook een mountainbike.

 

In de rubriek Dagbeeld een foto met korter of langer bijschrift, liefst met wat actualiteit erin verstopt. Mag -graag zelfs- ook aangeleverd door lezers, op hillridgeatxs4all.