Heuvelrug

Nieuwsuur: 60 gemeentes in diepe financiele zorgen

Niet minder dan zestig Nederlandse gemeentes -waaronder GUH- staat financieel zwaar weer te wachten. Dat nieuws bracht actualiteitenprogramma Nieuwsuur gisteravond, via een reportage over de groeiende financiele zorgen voor  Nederlandse gemeentes. 

Met name gemeentes -Nieuwsuur noemt het getal van zestig, dat zou een op de zes zijn- met veel grond en vastgoed zien hun geraamde winsten door de bouwcrisis verdampen. Ook de gemeente Utrechtse heuvelrug wordt in de reportage genoemd. Gemeentes zullen de klappen de komende jaren middels het uitputten van de lokale reserves, het ontslag van ambtenaren en het verhogen van de OZB moeten opvangen. Apeldoorn bijvoorbeeld ontslaat daarom 200 ambtenaren en verhoogd de OZB met 10%, meldt Nieuwsuur