Ingezonden

SP: Er is genoeg

(ingezonden door SP Heuvelrug)

SP wil rijkdom Nederland eerlijk verdelen

In het kader van de landelijke SP actie ‘Er is genoeg voor iedereen’ staat de SP op zaterdag 4 juli vanaf 10.30 in Driebergen op de Traay. Aan de hand van een Kraskaart (waarmee ook echte prijzen zijn te winnen) kunt u uw kennis over de ongelijkheid in Nederland toetsen.

Nederland is een rijk land. Maar slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De kleine groep van 10 procent rijkste Nederlanders heeft twee derde van onze rijkdom in handen. Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Terwijl er in Utrechtse Heuvelrug momenteel maar liefst 600 huishoudens miljonair zijn! Dat is zo’n 2,9 % van alle Heuvelrugse huishoudens. (Centraal Bureau voor de Statistiek)

De SP stelt voor om van de rijkste Nederlanders en de grootste bedrijven hun eerlijke deel van de belastingen te vragen, zodat de lasten voor de rest van Nederland omlaag kunnen.
Kom dus zaterdag naar de Traay voor meer informatie en maak kans op een rondleiding door de 2e kamer, een taart of een gratis etentje! Ook via www.sp.nl/genoeg kunnen mensen hun steun voor deze actie uitspreken.