Doorn

Leersumse plassen nog niet dicht, Doorn vanochtend open

Er wordt nog niet geschaatst op de Leersumse Plassen. De harde oostenwind houdt nog meerdere grote windwakken open. Morgen kan misschien geschaatst worden op de eerste plas. Zeker niet op de twee andere plassen. De ijsbaan in Doorn was vanochtend even open. UPDATE: er werd vanochtend wel geschaatst in Leersum. 

Boswachter Rein Zwaan heeft vanochtend op zowel de tweede als derde plas nog flinke windwakken geconstateerd. 'En ik zie op het weerbericht dat de wind voorlopig niet gaat liggen. Misschien dat de wakken vannacht dichtvriezen, maar dan wordt het helemaal gevaarlijk, omdat het ijs daar dan veel te dun is, zegt Zwaan, die schaatsers voorlopig blijft afraden naar het Leersumse Veld te komen. De eerste plas is inmiddels wel dichtgevroren, wat de kans op betrouwbaar ijs doet toenemen. 'Dan heeft de wind er geen vat meer op en kan het ijs gaan groeien. Misschien dat het morgen wel kan, maar het blijft voor eigen risico', aldus Zwaan. 

Mocht het dit weekend tot schaatsen komen, dan zou er voor het eerst een koekenzopie-tentje kunnen staan. Staatsbosbeheer riep eventuele uitbaters van koekenzopie-kraampjes al eerder deze week op in contact te treden met Staatsbosbeheer.  UPDATE: Er is vanochtend en vanmiddag al geschaatst op de eerste plas. Volgens een van de schaatsers is de ijsvloer van de eerste plas hard en zwart.

De ijsbaan in Doorn was vanochtend voor het eerst even open. Volgens de website van de ijsclub sluit de ijsbaan vanmiddag weer de poorten, om die als het ijs van voldoende kwaliteit is vanavond weer te openen.