Heuvelrug

Dierenpolitie neemt auto’s in beslag

Mandersloot autoactie

Een bezoek van de dierenpolitie aan een boerderij de Langbroekerdijk leverde geen misstanden met dieren op. Wel met auto’s.

Dinsdag bezocht de dierenpolitie onaangekondigd een boerderij op de Driebergse Langbroekerdijk. Dezelfde boerderij waar gemeente en politie eind februari met een grootscheepse inval een einde maakten aan de illegale bewoning van een bijgebouw. Burgemeester Naafs kondigde toen aan de boerderij opnieuw te laten bezoeken, om een einde te maken aan ‘de rotzooi op het buitenterrein.’ Volgens de voorlichter van politiedistrict Heuvelrug was de inval van dinsdag echter geen vervolg op de handhavingsactie in februari.

Aanleiding voor het nieuwe bezoek was ‘een melding’ over misstanden met dieren. Van misstanden was echter geen sprake, aldus de politievoorlichter. ‘De dierenpolitie trof een pony en een paard, maar daar was niets mis mee. Toevallig viel het oog van de dierenpolitie daarbij ook op een groot aantal in onbruik geraakte auto’s, en die werden nagetrokken. ‘Dat doen we als politie geregeld, nummerborden natrekken. Dus ook de dierenpolitie. Uit de gegevens van de belastingdienst bleek dat er nog betalingen openstonden.’ In samenwerking met de belastingdienst en sleepbedrijf Hoogenraad zijn de auto’s afgevoerd.

Mandersloot autoactie