Heuvelrug

Burgemeester Naafs voorgedragen voor herbenoeming

tweethomannaafs

Zoals verwacht heeft de gemeenteraad vanavond de huidige burgemeester Frits Naafs voorgedragen voor herbenoeming. De voordracht gaat nu via de Commissaris der Koningin naar Den Haag. Per 1 september kan Naafs dan aan zijn volgende zes jaar beginnen.

 De formaliteiten duurden wel iets langer dan verwacht. Belangstellenden voor de overige agendapunten ontvingen koffie op de gang, terwijl de zojuist herbenoemde burgemeester Naafs zich vergezeld van een bosje bloemen via een achterdeur naar zijn kantoor spoedde. In een persbericht  liet de gemeente vervolgens weten dat de gemeenteraad vanavond heeft besloten Naafs voor te dragen voor herbenoeming. 

De herbenoeming heeft wel enig stof doen opwaaien. De lokale D66 afdeling organiseerde een peiling onder de inwoners, met enkele tientallen reacties tot gevolg. Deze website hield daarop een internetpoll, met een oogst van 222 stemmen. Tweederde daarvan (144) stemden tegen de directe herbenoeming van de huidige burgemeester. Voor herbenoeming stemden 33 mensen, 28 mensen steunden de procedure zoals die nu plaats heeft gevonden, namelijk herbenoeming door de gemeenteraad. Zeventien stemmen ontving de optie 'maakt mij niet uit.'

tweethomannaafs