Doorn

Politie Driebergen sluit oud kantoor, Doorn opent nieuw kantoor

255

Sinds afgelopen maandag heeft ook Driebergen geen politiebureau meer. Het bureau verhuist naar Doorn, waar volgende week het nieuwe centrale Heuvelrugkantoor de deuren opent.

Met het vertrek van het politiebureau komt een einde aan een eeuwenlange aanwezigheid van de politie in Driebergen en Rijsenburg. In 2005 verliet de politie al het eigen onderkomen in Rijsenburg, om in het voormalige Driebergse  gemeentekantoor aan de Bosstraat een aantal kamertjes te betrekken. De politiebureau's in Maarn, Maarsbergen, Leersum en Amerongen verdwenen al eerder uit de dorpen. 

255

Het betrekken van het nieuwe, centrale politiebureau in Doorn krijgt is de laatste uitwerking van de centralisering die in 2009 begon. Doorn wordt de uitvalsbasis van het district Heuvelrug, dat de regio tussen Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Driebergen-Zeist gaat bedient.De openingstijden van het nieuwe kantoor zijn maandag, dinsdag en donderdagmiddag, vrijdagochtend en woensdagavond.  De politie vraagt burgers zoveel als mogelijk gebruik te maken van internet bij het doen van aangiftes. 

Het nieuwe politiebureau opent 2 april,  een officiele opening volgt later. Het bureau ligt aan de N225 in Doorn, op een steenworp afstand van het oude politiebureau, dat gesloopt gaat worden om plaats te maken voor een viertal appartementen.