Ingezonden

Prikken naar de top van Amerongen

PERSBERICHT (ingezonden door Ghita van Bergen)

Prikken naar de top

Op zaterdag 29 maart om 10:00 wordt de aftrap gegeven van het landelijke project 12 Summits. Wethouder Tim Verhoef zal er een groep van 35 kinderen en 30 volwassen op pad sturen die al klimmend samen de Amerongse berg schoon gaan prikken. Op de top zal bekend worden gemaakt wat het gewicht is van al het geprikte afval samen. Een mooi actie met een schoon resultaat.

Deze schoonmaakactie is de eerste van twaalf soortgelijke acties die het komende jaar door het hele land zullen plaats vinden onder de noemer 12 Summits. Een initiatief van Arnout Schaap die hiermee en groter bewustzijn voor het zwerfafval probleem wil creëren. Met zijn bedrijf Recycle Valley houdt Arnout zich al jaren bezig met lokale prikacties en maakt nu de stap naar een grote nationale actie.
De naam de 12 Summits verwijst naar de hoogste punten van de 12 provincies van Nederland. Zoals de seven summits verwijzen naar de hoogste toppen van de 7 continenten. Een wishlist voor iedere bergbeklimmer om ooit in zijn leven te volbrengen. Van de 12 toppen van Nederland wil hij een soortgelijk lijstje maken.
2014 is het eerste jaar dat dit event georganiseerd wordt. Het zal een jaarlijks terugkerende actie worden.

Wil je ook mee doen? Meld je dan aan via de website www.12summits.nl