Doorn

Vertrek kazerne weer stapje dichterbij

De verhuizing van de Doornse marinierskazerne naar Vlissingen is opnieuw een stapje dichterbij gekomen. De Tweede Kamer bevestigde vannacht minister Hillens koers.

Read More

Een motie van D66-kamerlid Hachchi om de businesscases van Doorn en Vlissingen, aangevuld met Den Helder, opnieuw onderling te vergelijken haalde het vannacht niet. Wel aangenomen werd een VVD/CDA-motie die de verhuizing van de kazerne naar Vlissingen bevestigt.

Indieners Knops en Bosman herhalen in de motie het uitgangspunt dat nieuwbouw in Vlissingen niet meer mag kosten dan renovatie van de Doornse Van Braam Houckgeestkazerne. Burgemeester Naafs van de Utrechtse heuvelrug is wegens een trouwerij vandaag niet beschikbaar voor commentaar. 

Omroep Zeeland meldt vandaag rond het middaguur dat volgens Commissaris der Koningin Peijs de kazerne nu definitief naar Vlissingen komt. Dat zou ze te horen hebben gekregen van Minister Hillen. 'We hebben ons suf gelobbied, maar dus niet zonder resultaat,' aldus Peijs op omroep Zeeland.

Het PZC bericht iets genuanceerder dan Omroep Zeeland. Volgens verslaggever Kutterink heeft de Tweede Kamer gisteren bepaald dat de minister geen onomkeerbare besluiten mag nemen voordat duidelijk is dat nieuwbouw in Vlissingen in elk geval niet duurder is dan renovatie van Doorn.

Later en morgen meer………

 

motie bosman

 

 

motie Hachchi