Heuvelrug

Naafs geeft kazernestrijd nog niet op

marinierskazerne

Burgemeester Naafs denkt niet dat de marinierskazerne al voor Doorn verloren is. Maar denkt toch voorzichtig al aan plan B.

Gisternacht nam de Tweede Kamer een motie aan die minister Hillen aanspoort 'voortvarend aan de slag te gaan met het uitwerken van de plannen voor een nieuwe marinierskazerne in Vlissingen'. De Zeeuwse CdK Karla Peijs zei gisteren voor Omroep Zeeland dat de marinierskazerne nu 'definitief naar Vlissingen komt.'  

Burgemeester Naafs van de gemeente Utrechtse heuvelrug -waar Doorn onder valt- leest de motie anders. Naafs vindt de motie bij tweede lezing zelfs interessant. 'Het had ook gekund dat de Tweede Kamer had gezegd: ga nu maar gewoon door met Vlissingen. Maar nu staat er: u mag voor Doorn geen onomkeerbare besluiten nemen en u moet alles eerst nog eens aan ons voorleggen. Dus kan de minister niet klakkeloos met Vlissingen aan de slag.'

De motie stelt opnieuw dat nieuwbouw in Vlissingen niet duurder mag zijn dan renovatie van Doorn. Volgens Naafs is Doorn daarom nog lang geen gepasseerd station. 'Ik weet dat dit taaie processen zijn, maar denk dat we het nog kunnen draaien. Omdat ik verwacht dat de rekensom uiteindelijk in ons voordeel uitpakt. Ik ben daarom aangenaam verrast dat het verschil in kosten van €61 miljoen ook letterlijk in de motie staat.'

Van een plan B voor het Doornse marinierscomplex -lokale ondernemersverenigingen hebben er al verscheidene ideen gelanceerd- wil Naafs liever nog even niets horen. Hoewel hij na het zomerreces toch wel vast bij zijn gemeenteraad te rade wil gaan. 'Ik ga nu met de raad overleggen welke gedachten er leven. En hoe we met plan B om moeten gaan.'

marinierskazerne