Heuvelrug

Naafs herbenoemd: ‘Voldoende uitdaging voor zes jaar’.

De herbenoeming van burgemeester Frits Naafs is binnen. Naafs zegt nog voldoende kansen en uitdagingen voor de komende zes jaar te zien.

Dat laat de gemeente Utrechtse heuvelrug weten in een persbericht. Volgens dat persbericht is hij op 6 juli per koninklijk besluit herbenoemd voor een nieuwe periode van zes jaar. Zijn tweede ambstermijn gaat op 1 september in. Naafs was eerder vier jaar burgemeester van Rhenen en daarvoor zes jaar wethouder in Wijk bij Duurstede.

In het persbericht zegt Naafs 'met veel plezier te werken op de Heuvelrug en zich er thuis te voelen. Samen met het college, de gemeenteraad en de organisatie blijf ik me enthousiast inzetten voor de belangen van onze inwoners. Er liggen voldoende kansen en uitdagingen voor nog zes jaar burgemeesterschap in deze prachtige gemeente.'

De herbenoeming is een gevolg van een geheime procedure van de gemeenteraad, die Naafs in april doorliep. In die procedure hield de raad met Naafs een functioneringsgesprek, naast gesprekken over Naafs' functioneren met collega-bestuurders en mensen uit de ambtelijke organisatie, waarna de raad Naafs voordroeg voor herbenoeming. Die voordracht is eerst door de Commisaris der Koningin bevestigd, en naar nu blijkt ook door het kabinet der Koningin.

Over de benoemingsprocedure kwam inhoudelijk niets naar buiten. Uit peilingen van D66 en hillridge bleek dat er onder de bevolking in elk geval wel twijfels over Naafs herbenoeming bestonden.