Heuvelrug

Interim wordt definitief gemeentesecretaris

Marjan Havekes wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Heuvelrug. Ze was het afgelopen jaar al interim-gemeentesecretaris.

Havekes kwam vorig jaar februari over vanuit Dordrecht, als tijdelijk vervanger van secretaris Terry van der Steen, die in tegengestelde richting vertrok nadat ze werd aangesteld als directeur van het Servicecentrum Drechtsteden. In de gemeentelijke organisatie van Dordrecht was Havekes directeur.
 

Havekes heeft de afgelopen maanden de normale sollicitatieprocedure doorlopen, maar had daarbij een streepje voor, aldus burgemeester Naafs, omdat ze zich het afgelopen jaar heeft bewezen als een doortastende en goede secretaris. ‘Wij zijn in elk geval blij dat ze in vaste dienst komt,’ aldus Naafs.
 

Havekes noemt de gemeente Utrechtse Heuvelrug ‘een mooie gemeente met betrokken mensen en een organisatie waar ambitie in zit’. Omdat ze haar twee pubers niet van de Dordrechtse middelbare school wil halen zal Havekes niet naar de Heuvelrug verhuizen. ‘Maar ik vind het hier zeker niet saai. Ik heb geen dingen meegemaakt  die ik niet al in Dordrecht had meegemaakt, maar dat heb ik wel allemaal binnen een jaar meegemaakt.’

Wethouder Van Dongen -die Havekes ook uit Dordrecht kent, Van Dongen was er raadslid- moet ambtshalve wel naar de Heuvelrug verhuizen, maar is er nog niet in geslaagd een huis van zijn gading te vinden. Wel heeft Van Dongen afgelopen week afscheid genomen als statenlid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. ‘Dus kan ik nu nog meer tijd aan mijn baan als wethouder besteden,’ aldus Van Dongen.