Heuvelrug

Claims werpen vruchten af

Een beetje assertiviteit legt de gemeente Utrechtse heuvelrug geen windeieren. In verschillende dossiers werden de laatste weken claims gewonnen.

Zo maakte de gemeente eerder deze maand bekend dat de rijksoverheid en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht samen alle kosten vergoeden die zijn gemaakt om drie baggerbommen onklaar te maken. In het voorjaar ontstond lichte ruzie over de kosten voor het opruimen van de bommen, waarvoor de gemeenten Rhenen, Heuvelrug en Lienden straten moesten afzetten en sommige bewoners tijdelijk moesten verhuizen. De kosten werden vervolgens op hoge toon  -en naar nu blijkt met succes–  teruggevraagd van het Waterschap.

Een andere aangekondigde claim betreft de inventarisatie van asbest. In de Doornse school de Wijngaard werd in augustus meer asbest aangetroffen dan verwacht, waardoor de school de eerste drie dagen na de vakantie gesloten moest blijven. Een deel van de kinderen is die drie dagen elders opgevangen. Het bedrijf dat de inventarisatie uitvoerde heeft -na 'een gesprek' met de gemeente-  inmiddels aangeboden de kosten voor kinderopvang te betalen.

Nog niet afgehandeld is een derde claim, over de onjuiste taxatie van een perceel aan de Doornse Beaufortlaan. De gemeente verkocht het perceel ruim twee ton onder de taxatiewaarde, en wil dat bedrag nu terug van de taxateur, die volgens de gemeente een rekenfout heeft gemaakt. De taxateur is op aandringen van de gemeente inmiddels in overleg met zijn verzekeringsmaatschappij, zegt verantwoordelijk wethouder Verhoef. 'Deze gaat het dossier doornemen en neemt vervolgens contact met ons op'.