Heuvelrug

Zingend wandelen over Heuvelrug

morningdew

Wandelen over de Utrechtse heuvelrug is hot. Je kunt er nu ook zangwandelen.

Hoorde hillridge in het voorjaar al over wandelen voor alleenstaanden, nu is daar het zangwandelen bij gekomen. 'Dit is een wandeling en zangworkshop in één!', lezen we op de website van Zangwandelen. Deelname komt op €45, inclusief een lunch. Inwoners van de Heuvelrug zullen kunnen meegenieten van het zangwandelen, wanneer de workshop wordt beeindigd met een optreden: 'Als afsluiting van de dag zing je het hoogste lied voor een verrassend publiek.' Of hier misschien toch een verrast publiek wordt bedoeld en waar het optreden plaatsvindt staat niet vermeld, maar daar gaat hillridge natuurlijk achteraan. Kortom: later meer…. 

Overigens neemt het wandelen over de paden en lanen van de Heuvelrug nog altijd in populariteit toe. Vorig jaar werd een aantal wandelingen over de Heuvelrug verkozen in top tiens van de wandelsite Wandelzoekpagina. Volgens Stefan Horn, oprichter van de wandelzoekpagina, heeft de Heuvelrug die populariteit te danken aan de nabijheid: 'Het meest gewandeld wordt er door mensen uit de randstad, en voor hen is de Utrechtse heuvelrug redelijk dichtbij, terwijl het toch een bijzonder karakter heeft: het zijn de eerste heuvels voor de randstadwandelaar.' Horn zei te vermoeden dat de NS-wandeling Driebergen-Maarn zelfs de populairste wandeling van geheel Nederland is.

morningdew