Heuvelrug

CU niet blij met horoscoop in ‘gemeenteboekje’

De Christenunie is niet blij met een  horoscoop in een uitgave van de gemeente Utrechtse heuvelrug. Die helemaal geen gemeenteuitgave blijkt te zijn.

Sprakeloos, zei CU-raadslid Karssen, was hij bij het aantreffen van de horoscoop in het minigidsje, die hij overigens best verheugd in zijn brievenbus had aangetroffen. ‘Maar een horoscoop, dat hoort niet in onze uitgave, want we zijn in die zin neutraal, ‘aldus Karssen donderdag, in de voor het eerst live uitgezonden vergadering van de Heuvelrugse politiek. Volgens wethouder Homan gaf Karssen aan het  ‘door ons uitgegeven duurzaamheidsboekje  een kleuring die er niet in zit’. Volgens Homan had de horoscooppagina te maken met ‘vermarkting van het product’. ‘Er zit bijvoorbeeld ook een sudoku in.’

Het gaat om een minigidsje Schitterend Heuvelrug, dat afgelopen week huisaanhuis is verspreid over de gehele Heuvelrug. Naast een voorwoord van wethouder Verhoef staat het gidsje vol kleine advertenties en grote advertorials van verschillende ondernemers, waaronder ook de gemeente zelf, met een advertentie voor elektrisch tanken. Er lijken ook wat redactionele stukken in te staan, maar onderscheid tussen redactionele en andere teksten is moeilijk te maken.