Doorn

Record boomknuffelen behaald

tweetuhrboomknuffel

Tachtig boomknuffelaars hebben vanmiddag een nieuw record boomknuffelen behaald.  In het Doornse gat.

Dat meldt de promotiecampagne Uitindeheuvelrug via twitter. Met de recordpoging haalde het bureau de laatste weken regelmatig de regionale en landelijke media. Het evenement zou volgens het promotiebureau 'een nationaal eerbetoon aan bos en buitenleven moeten zijn' waarbij 'natuurliefhebbers hun liefde voor het bos met een ferme ‘boomomhelzing’ bekrachtigen'. 

De aanhoudende regen speelde de organisatoren waarschijnlijk wel parten. Volgens het bureau zelf zouden er meer dan 702 knuffelaars nodig geweest zijn om het Guiness Book of World Records te halen. Uitiendelijk kwamen er volgens de ene bron circa 80 mensen, volgens de andere bron 86 mensen in het Doornse gat hun liefde voor het bos tonen. Welk record er precies met dat aantal is behaald blijft in de berichten onduidelijk. Ook raadsleden en wethouder Verhoef waren aanwezig bij de reordpoging. Volgens wethouder Verhoef is met het evenement 'het Nationaal Park en de gemeente op de kaart gezet.'

Uitindeheuvelrug is de promotiecampagne om de Heuvelrug als recreatieregio in heel Nederland bekend te maken. Aan de campagne is volgens onbevestigde berichten reeds een kwart mijoen uitgegeven. Afgelopen donderdag stelde raadsleden nog vraagtekens bij de hoogte van de gemeentelijke bijdrage aan de campagne, die door het Bunnikse PR-bureau LVTPR wordt uitgevoerd. Wethouder Homan zei blij te zijn met de campagne van 'dit professionele bureau', maar ook te overwegen verder te gaan met lokale partijen, zoals de VVV.

tweetuhrboomknuffel