Heuvelrug

Gemeente stoft zichzelf af: nieuwe website

nieuwe website

De nieuwe website van de gemeente Utrechtse heuvelrug is bijna klaar. Ingewijden krijgen maandag vast een sneak preview.

Een nieuwe website is een van de belangrijkste uitvloeisels van slim@work, een 'verbetertraject' waarmee de gemeente het afgelopen jaar de interne organisatie intensief heeft afgestoft. De website zou uitmunten in simpelheid, met dank aan een panel met senioren en jongeren. In een digitaal magazine dat volledig gewijd is aan slim@work zegt de Heuvelrugse gemeentesecretaris dat zelfs de leverancier van de website van zijn stuk werd gebracht door de kwaliteit van de website.

Andere uitvloeisels van slim@work zijn een mobiele app voor het doorgeven van kapotte stoeptegels en andere misstanden in de openbare ruimte, vereenvoudigde formulieren voor het aanvragen van evenementen en de lancering van een buddy-systeem voor nieuwe ambtenaren. Niet gelukt is het kernproces contractbeheer, maar wat contractbeheer behelst en over het waarom van de mislukking meldt het magazine niets. 

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe website de lucht ingaat. Maandag 29 oktober krijgen raadsleden en andere aanwezigen alvast een sneak preview van de nieuwe website aangeboden, voorafgaand aan de algemene beschouwingen.

De nieuwe website zal de vastgelopen catalogus met audioverslagen niet aan de praat krijgen. Die audioverslagen hebben sinds september de plaats ingenomen van geschreven notulen van raadsvergaderingen, maar zijn extren ondergebracht bij het bedrijf Digitaal Notuleren uit Leusden, dat hiermee haar eerste opdracht verwierf. De pilot voor de gemeente slaagde begin oktober waar het de live uitzending van een vergadering betrof, maar faalde rond het online raadplegen van de audioverslagen achteraf. Volgens gemeentevoorlichting zou de hoeveelheid data een te grote belasting zijn voor het geheugen van Digitaal Notuleren. 

nieuwe website