Heuvelrug

(offtopic) Everyday in Yemen-blog

We weten inmiddels dat een oorlog ver weg gevolgen kan hebben voor ons dichtbij. Daarom vestigt Hillridge weer even je aandacht op de achterkant van Hillridge.

Daar vind je bijvoorbeeld een (Engelstalig) blog over het verre Jemen. De oorlog in Jemen onttrekt zich goeddeels aan ons oog. Om daar alleen al voor mezelf zicht op te houden dit blog, waarin ik opmerkelijke berichten verzamel.

In de jongste aflevering lees je hoe ook een van de allerlaatste in Jemen aanwezige journalisten de dood vindt terwijl hij zijn werk doet, voor ons. In elk geval voor mij.

Outlawed in a Yemeni spa

{slider=feb3, 2016; The fate of many thousands in Yemen, but written like this it so well describes how risky it can be if one just ventures out to find out things. Read the breathtaking story of Bahir Hameed, a photojournalist visiting Hamman Jaref, a spa just south of Sana’a.} A rectangular building surrounding hot natural pools, amidst orchards, in a peaceful rural and mountainous setting. On googlemaps we find a two year old review,  saying: Who wants tranquility and comfort, visit this place. A Yemeni-Dutch journalist asks herself -this is sept 2015- why the Saudi’s bomb exactly this place. We find a tweet showing pictures of before and after the bombardment. And then again there is a so called ‘sortie’ on Hammam Jaref january the 16th. Which leads few days later to this story telling us how indiscriminate, illogical and random the Saudi bombings can be. For more on the plight of journalists in Yemen, read this.{/slider}

Het blog is geschreven door Abu Melle, het andere alter ego van Hillridge, ofwel Anthon Keuchenius. Meer abumelle vind je hier en dit blog vind je hier