Heuvelrug

Paul Kelder vervangt Stan Klijnhout in VVD-fractie

Driebergenaar Paul Kelder gaat het afgetreden raadslid Klijnhout vervangen in de Heuvelrugse gemeenteraad. Kelder was tot voor kort lid van de groep bruggenbouwers.

Dat laat de lokale VVD weten in een persbericht. Kelder was eerder raadslid in de gemeente Driebergen-Rijsenburg. Van 2002 tot 2006 deed hij daar de nodige ervaring op met raadswerk, zodat hij snel ingewerkt zal zijn, aldus het persbericht. Kelder neemt de gehele portefeuille van Klijnhout over, een portefeuille die zich met name richt op financiele zaken. Klijnhout trad vorige week terug vanwege imagoschade van hemzelf en de lokale VVD, nadat hij betrokken was bij een affaire rond teveel uitgekeerd wachtgeld.

Paul Kelder (1949) komt uit Driebergen, is gepensioneerd jurist en freelancer op het gebied van arbeidsrecht. Kelder was tot vorige week lid van de groep Bruggenbouwers, die de communicatie tusen inwoners en gemeentebestuur proberen te verbeteren.  

Kelder was de eerstvolgende op de kandidatenlijst, nadat kandidaat Monica Knottnerus had bedankt voor het raadslidmaatschap, vanwege drukke werkzaamheden. Politieke partijen zijn wettelijk gebonden aan de oorspronkelijke kandidatenlijst, wanneer ze op zoek moeten naar vervangers.